Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 12:38, 03 sty 2014

Moje rozważania o nowościach jakie miałam w ogrodzie w 2013 skończyłam na 10 maja.
Potem działo się działo - więc nie miałam czasu na mój ogród ani na zdjęcia ani na prace w nim a szkoda - bo gdybym wiedziała jakie osobistości świata ogrodów do mnie zawitają to pewnie przynajmniej wypucowałabym ogród

tak więc 17 maja niespodziewanie wylądowałam w bajecznie kolorowym ogrodzie Riche i w dodatku w świetle mega słońca i kamery - ale o tych wspomnieniach innym razem

mira 12:45, 03 sty 2014

Potem 18 maja dochodziłam do siebie w swoim ogrodzie
i uspakajałam stres orlikami które nie wiem skąd się u mnie biorą - sieją się jak chwasty a ja je wszystkie toleruję
tak mi się podobają że chciałam mieć z nich bukiet ślubny / to było dawno - odradzono mi dziś chyba by już było inaczej /

na razie skończyłam na 18 maja cdn
Sebek 13:23, 03 sty 2014

Super podsumowanie....O swoim zapomniałem Ale pooglądam dalszy ciąg Twojego
Mala_Mi 19:08, 03 sty 2014

Też zaczęłam robić podsumowanie roku, ale brak czasu powoduje, że nie mam jak skończyć.. super...
Żółta serduszka Gold Heart jest rewelacyjna, mam ją i rośnie jak trzeba, ma ładny kolor i długooooo liście.. chyba najdłużej ze wszystkich serduszek.

Ale chciałam napisać, że foto w fotach 2013 wymiata Śmiałam sie jak goopia
mira 20:14, 03 sty 2014

Sebek zapraszam

Ania też tak uważam ze liście tej serduszki są super i ciekawa jestem jak się będzie miała poz zimie, jednak kolor rożowy kwiatków i żółte liście to ostre zestawienie

dzięki że choć Ciebie ucieszyłam ,
mira 20:26, 03 sty 2014

Dalej kontynuuję mój spacer po nowościach w ogrodzie 2013 żeby sobie podsumować co nasadziłam i po co i żeby podzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami

więc jeszcze 18 maj

żeleźniak różowy hm co by tu napisać - pojedynczy kłosik wiele nie znaczy - kupiłam w woreczku i cieszyłam się jak głupia - ciekawe czy wyjdzie na wiosnę, bo wysiane żeleźniaki żółte sa na rabacie i mają się dobrze dziś
ta różowa
-

mała hosta theny wheny bikini- urocza najlepiej do doniczki - na zimę dałam do ziemi

zarzyczka górska

urocza mała roślinka wiosenna i niestety około końca czerwca znika całkiem

mira 20:29, 03 sty 2014

19 maja niespodziewanie odwiedziła mnie Danusia / ale stres do dziś mam hehe/ nie wiedziałam za co złapać więc zrobiłam bukieciki na przyjazd gości do flakonów i donicy

mira 20:44, 03 sty 2014

Miało być o roślinach nowych w ogrodzie więc wracam do meritum

bodziszek którego niestety nazwy nie znam - cudne liście i kwiatki na pewno wart miejsca w ogrodzie

nowa krzewuszka w nazwie king co warta nie wiem - bo za mała ale mi sie wszystkie krzewuszki podobają, na dodatek można je ładnie ciąć w kule

też nowy bodziszek - kupiłam 3 i pomieszały mi się nazwy więc nie podam - ale ten jest super zresztą wszystkie bodziszki fajne są / to już 30 maja/

Dzidka 20:48, 03 sty 2014

mira napisał(a)

kompozycję bratków z bluszczem miałam pierwszy raz i była udana

Widzę Mirko, że zebrało nam się na ogrodowe wspomnienia.
Jak zobaczyłam tę kompozycję, to natychmiast skojarzyłam ją z 'bratkowym ogrodem', który tak nas zachwycił w ostatnim dniu wycieczki.

mira 20:52, 03 sty 2014

I kolejna porażka pelargonia angielska - szybko odmówiła współpracy

niecierpek rósł bez problemowo - lubi częste obrywanie przekwitłych kwiatków i nawożenie

czosnek szuberta - trzeba go posadzić we właściwym miejscu - gdzie nie wiem ja posadziłam fatalnie bo w buszu a on musi być w eksponowanym miejscu - za to fajny na zasuszenie

czosnek Krzysztofa jest chyba fajniejszy i też dobry do zasuszenia- jest 31 maja