Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:47, 23 mar 2014

tak mnie wrzosy rozpędziły że jeszcze kulkę ciachłam jedną i drugą

ręcznego

nabajzlowałam w tych wrzosach przy docinaniu więc trzeba trochę pogrzebać i tak świeżą korą dosypię ale podlewanie zastosowałam zaraz i tym razem małą konewką a zbiornik z wodą dojechał

poczułam wreszcie ogrodowe spełnienie choć tyle i już lepiej

mira 22:51, 23 mar 2014

en kolor liści tawuły małej jest śliczny

a ten berberys teraz zielonkawo żółty a jesienią czerwony

kolejna dziewanna - będzie rok dziewan - oczywiście wszystkie same się sieją

krwawniki mają już piekne kupki liści

mira 22:58, 23 mar 2014

wydaje się że tych narcyzy mucha odpuściła
a są to takie zbierane kilka lat temu z doniczek jakie kupuje się w styczniu

z tego miejsca wysadzę ich w czerwcu bo mam zamówioną różę ale jeszcze nie wiem którą tu dam żółtą czy Ascot czerwoną

bukszpan ma młode przyrosty to chyba już za późno na cięcie co ????

hehehe a to moja rabata bylinowa przedtem będzie i potem jak ciachnę fotkę i posadzę bratki

mira 23:02, 23 mar 2014

ma być jeszcze zimno i widzę w prognozie -4 i zastanawiam się co z liliowcami co robić ??

To tyle relacji z mojego ogrodu z wczorajszego dnia - zrobiłam dużo zdjęć dla zapamiętania tego niestandardowego miesiąca marca na pamiątkę a już dziś są nieaktualne bo było nadal ciepło i wszystko szaleje - od jutra będzie wstrzymanie chłodem co dobre jest bo to przecież marzec.

mira 23:05, 23 mar 2014

jotka napisał(a)

tez go mam i wyłazi gdzie chce ... ale i tak mi sie podoba

resztę roślinek też widziałam

no ale trzeba uważać żeby sokiem po oczach nie dostać - taka bezobsługowa roślina a taka podstępna
mira 23:07, 23 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Miro, widzę, że mamy te same pachnące fiołki U mnie "rozlazły" się na kilkanaście metrów kwadratowych na dzikiej skarpie i też mi to "pasuje" Widać wiosnę u Ciebie (u mnie jest podobnie), oby już zima nie wróciła...

ale dobra wiadomość - to ja też tak chce żeby mi się rozeszły bo sa w miejscu tzw dzikim blisko brzóz
paniprzyroda 23:08, 23 mar 2014

Pooglądałam i poczytałam jak dobrą książkę ogrodniczą, jak ja to lubię widzę, że mimo wszystko podziałałaś w ogrodzie
mira 23:10, 23 mar 2014

agatanowa napisał(a)

Mira, z wielką radością patrzę na Twój ogródek Wiosna całą gębą.
Co do cytowanego chwasta, to mam do niego wielki sentyment, bo wraz z bluszczykiem kurdybankiem był - kwitnąc fioletowymi plackami wśród bordowawych liści- pierwszą rośliną ozdobną na moim zupełnie łysym klepisku I robił wrażenie w takich większych skupiskach

ale mnie ten post ucieszył - zastanawiałam się czy wkleić to zdjęcie - mi z kolei przypomina żeleźniaka
śliczny ma kolor
mira 23:13, 23 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Pooglądałam i poczytałam jak dobrą książkę ogrodniczą, jak ja to lubię widzę, że mimo wszystko podziałałaś w ogrodzie

mimo wszystko - to raczej zapis pamiętnikowy bo jestem pod wrażeniem tak wczesnej wiosny i z ciekawością codziennie sprawdzam prognoze pogody mając w pamieci poprzedni rok
jotka 07:39, 24 mar 2014

mira napisał(a)

no ale trzeba uważać żeby sokiem po oczach nie dostać - taka bezobsługowa roślina a taka podstępna

Nie wiedziałam, że i ten wilczomlecz taki wredny