Miro, zaglądam do Ciebie, ale po cichutku
Podziwiam szczególnie rękę do detali i ozdobników (doniczki, kącik roboczy, elementy dekoracyjne).
Lubię też czytać jak cieszy Cię ogród Masz oko do szczegółów.
Co do stoplamka to u mnie daje radę (dosłownie) po prostu na rabacie cienistej. Nie jest w dobrostanie, bo się nie rozmnaża, ale jest mu wystarczająco dobrze, bo od kilku lat kwitnie.
Serdecznie
Pomału to ja teraz chodzę a w ogrodzie mogłoby być wszystko zrobione
Fajnie było się dziś spotkać, dzięki za dobro i mam pytanie
czy ta kanna mi w tym roku zakwitnie ?
a teraz coby się pochwalić pokażę jaka mi się trafiła gratka - z ogrodu Riche
nie posadzone jeszcze nic bo ja z tych pomału
no i przy okazji były dziś zakupy na rynku jeszcze brakujące drobiazgi do uzupełnienia donic
tytoń posiałam ale dopiero mam mały a ten jakiś odmianowy - skoro mam chmiel musiałam zakupić tytoń
a to diaksja - zachwycił mnie kolor - mam pierwszy raz i nie wiem czy mam przycinać - wie ktoś ???
tak ten irys jest taki jakiego szukałam, jest niezwykle elegancki a kupilam go na rynku od babki co sprzedaje teraz razem z kwiatkiem - tylko tak można ocenić i wysokość i kwiat
ale dziś rozkwita niezwykle wysoki kolejny mój pupilek
ale się cieszę to jest bardzo fajne posłać komuś coś i wiedzieć, że tam rośnie
a u mnie rośnie granatowy irys który przesłałś mi w ub roku ale w tym nie zakwitnie w przyszłym - one tak mają
Konrad podróże kształcą i to jest bezcenne
a zdjęć mało - no wgrywać trzeba a ja załapałam doła ogrodowiskowo/ogrodowo i wogóle tak bywa
po południu mąż skosił trawę i trochę mi poluzowało i zrobiło się od razu ładniej
a to mój kolejny nowy nabytek latarnia - na poprawienie humoru
Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa, detalista to ze mnie jest ale potrzeba mi poszerzyć horyzonty
Dziekuję za informację o storczyku, ja w tym roku go nabyłam na razie w doniczce w 10 cm wody brodzi a chcę go wsadzić do ziemi już na stałe i jeszcze się zastanawiam jakie stanowisko wybrać bo ze cieniste to wiem tylko jak bardzo mu wilgoć zabezpieczyć. dzięki