Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:22, 25 maj 2014

AniaDS napisał(a)
Podobają mi się te skorupki, zawartość też

Fajnie, czekam aż się zarosną całkiem

Wieczornik damski dobre towarzystwo dla róż wcześnie kwitnących tylko że to wielka roślina

mira 23:26, 25 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ta rabatka z kocimiętką - śliczna jest. Jak wytniesz ją, to będą liliowce na niej kwitły?

Żywopłot z buka czerwonego tnę w czerwcu (nie wiem, czy słusznie). Ale w tym roku nie będzie radykalnie cięty, tylko te nawisy.

Na razie po wycięciu kocimiętki raba jest jeszcze niebieska za sprawą szałwi, ale wkracza już białawy bo kwitnie biała piwonia, róża w donicy prawie już aspirina i artemis tez rozpoczyna - nowa w kwietniu posadzona, a lilioce będą pewnie za jakies 2 tygodnie i wtedy dołaczy żółty

Róża Artemis

mira 23:29, 25 maj 2014

agniecha973 napisał(a)
Bodziszek E. dla Ciebie

Bodziszek espresso podbił moje serce i szukam gdzie kupić

a inne bodziszki w moim ogrodzie kwitną już choć jeszcze nie wszystkie

ten biduś w kiepskim stanie bo stał w wodzie - może przetrwa

mira 23:33, 25 maj 2014

kasiek napisał(a)
Jaki fantastyczny pomysł na zagospodarowanie rojników! bomba! A orliki kapitalne!

Fajnie że Ci się spodobało - rojniki tak lubią ciasno i jakby na guzach rosły to fajnie by miały.

Rojnika nie mam ale czosnek Krzysztofa pokażę bo ładny jest i liście nie najgorzej się mają

mira 23:36, 25 maj 2014

Gabriela napisał(a)
U mnie orliki w większości niebiesko-granatowe, a takie miałam śliczne różowe i białe, chyba nie warto zbierać z nich nasion, bo i tak się pożenią i będą granatowe. Zresztą jak tu zbierać nasiona, one się przecież same sieją.
Prześliczne irysy, moje wczoraj załatwiła nieco burza z ulewą i gradem.

Gabrysiu orliki są różne względem bytności, ja mam takie różowe które mam i mam - są to znalezione na polach obok i nie są wrażliwe na czarne rosnące obok

a ulewa musiała mnie ominąć słyszałam odgłosy burzy tyle było

to ten orlik

mira 23:41, 25 maj 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Miro, ja też wycinam kocimiętkę (pewnie zrobię to jutro), bo teraz robi się "rozlazła". Pozdrawiam z Jurajskiego

Moja wycięta tydzień temu już ładnie zarasta środek i widać że się odnawia , wycinałam z ciężkim sercem bo kwitła jeszcze mocno a jakie bzykanie tam odchodziło lał i głupio mi było na drugi dzień jak tam zaszłam a tu cisza

piwonie takiego zainteresowania przez bzykowate nie wywołują za to mrówki je lubią

barbara_kraj... 22:36, 27 maj 2014

Mirko, wklejam Ci link do bylinowego. To niedaleko od Cz-wy, kierunek południe Warto zajrzeć
http://www.bylinowyraj.pl/
EPODLAS 22:38, 27 maj 2014

Mirko, fajnie że pokazałaś bodziszki. Mam ich kilka odmian. Lubię je i u mnie im dobrze bo mam dużo półcienia, a po za tym to bardzo niekłopotliwe roślinki. Jak znasz odmiany, to napisz mi te dwie ostatnie. Mam takie same, niestety u mnie są nn.
mira 22:48, 27 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Mirko, wklejam Ci link do bylinowego. To niedaleko od Cz-wy, kierunek południe Warto zajrzeć
http://www.bylinowyraj.pl/

dziękuję, warto znać takie adresy
mira 22:51, 27 maj 2014

EPODLAS napisał(a)
Mirko, fajnie że pokazałaś bodziszki. Mam ich kilka odmian. Lubię je i u mnie im dobrze bo mam dużo półcienia, a po za tym to bardzo niekłopotliwe roślinki. Jak znasz odmiany, to napisz mi te dwie ostatnie. Mam takie same, niestety u mnie są nn.

Bożenko ostatni to Renarda a ten przedostatni mam oznacznie jak znajdę to Ci napiszę
czekam na kwitnienie białego bo pierwszy raz u mnie ale nie był oznaczony