Ewa bardzo Ci dziękuję za opinię, przemawia do mnie i tylko potwierdziła mój wybór w kierunku Comte a ponadto chciałam inną tu różę niż angielka choć ta Heritage ma cudowny kolor.
Bardzo dziękuję Ci za podpowiedzi, ja jednak czegoś innego szukałam, Chopina mam i jest róża z cyklu masywnych i wymaga odpowiedniego miejsca.
Kiedyś miałam nostalgię i mi wymarzła ale to raczej z mojej winy. Cudny czas róż jest.
Vita dzięki za propozycję, wszystkie wyoglądałam.
Wybrałam Comte de Chambord choć Twoja uwaga o liściach trochę mnie martwi.
Myślałam co wybrać i w końcu stwierdziłam że dość dumania zawsze się przesadzi w inne miejsce, tylko szkoda upływającego czasu bo róża potrzebuje ze 3 lata jak wiadomo.
A z tym oglądaniem to masz rację, u producentów nie byłam ale to może dobrze za to byłam w szkółce w Pęchcinie i jak zobaczyłam Abraham Darby to z postanowienia, że angielek już nie kupuję bo chcę teraz duńskie nic nie zostało
No cieszę się, że mnie rozumiesz, róż wiele bym chciała, fajnie jest kupić coś nowego w sezonie ale rozarium nie chcę mieć a wiele róż tak no i jak to pogodzić ?
jak wspomniałam byłam w Pęchcinie i weszłam na rabatę, ziemia to próchnica miękka gąbka mokra, czarna no to wszystko rośnie jak trza
ja mam glinę ale na szczęście w glinie róże lubią rosnąć.