Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

paniprzyroda 22:33, 24 wrz 2014

Wody w ogrodzie współczuję, chociaż jak wczoraj sadziłam róże, to równiez pokazała mi się na głębokości półtora szpadla, ale to nie to samo, co u Ciebie. Ta jasna żurawka u mnie ma się nieszczególnie, może ma za sucho rzeczywiście, bo rośnie pod magnolią.
A kwasomierz kupiłam w marcu i leży schowany, nie rozpakowany
Jesienne kwitnienie róż cieszy
Donia72 22:33, 24 wrz 2014

O raju ale kolor!
10:10, 25 wrz 2014
Mirko. Jeszcze jedno pytanie. Kiedy sadzimy trawki typu carex? Teraz jeszcze można?
20:17, 25 wrz 2014
Mirko, byłam za torami i kupiłam ambrowca. Bardzo Ci dziękuje za informację że one tam są bo nawet bym na to nie wpadła
Mirko, gdybyś mi jeszcze powiedziała gdzie jest największy wybór trawek, poszukuje takich niziutkich.
Generalnie nie wiem które sa niskie.
No i jakie trawy sa polecane tutaj???? Wiem, ze carex a co to są turzyce??? Czy to jest to samo co carex??
Ewkakonewka 23:57, 25 wrz 2014

Zaglądam Wypatrzyłam kosodrzewinę, tniesz ją? Zdjecie z deszczem, ale tam ładnie i tak
mira 07:40, 26 wrz 2014

paniprzyroda napisał(a)
Wody w ogrodzie współczuję, chociaż jak wczoraj sadziłam róże, to równiez pokazała mi się na głębokości półtora szpadla, ale to nie to samo, co u Ciebie. Ta jasna żurawka u mnie ma się nieszczególnie, może ma za sucho rzeczywiście, bo rośnie pod magnolią.
A kwasomierz kupiłam w marcu i leży schowany, nie rozpakowany
Jesienne kwitnienie róż cieszy

Ja kwasomierz rozpakowałam ale jeszcze nie sprawdzałam - zobaczymy

Róże będę mieć prztestowaną w kolejnym sezonie po tych zalaniach ale nadzieja jest na dobre martwią mnie piwonie i nadzieji brak no i trzeba podjąć mocne działania znaczy drenaż i kopanie.

A ta żurawka lubi cień !!! i wilgotno widziałam u Rysia cały szpaler który rozmnożył i rośnie świetnie.
mira 07:51, 26 wrz 2014

Donia czekamy jeszcze na inne kolory .

Ewkakonewka heh jak mi się Twój nick podoba - ja kosodrzewiny nie tnę, jedynie w maju uszczykuję połowę przyrostu ale to bardziej pod kątem kształtowania
mam w innym miejscu bardzo stare i tym podkradnę na święta jakieś gałązki - kosodrzewiny mam różne i trochę - warto mieć ale takie karłowe no i pieję zawsze nad wintergold

mira 07:54, 26 wrz 2014

Kalamandyna napisał(a)
Mirko, byłam za torami i kupiłam ambrowca. Bardzo Ci dziękuje za informację że one tam są bo nawet bym na to nie wpadła
Mirko, gdybyś mi jeszcze powiedziała gdzie jest największy wybór trawek, poszukuje takich niziutkich.
Generalnie nie wiem które sa niskie.
No i jakie trawy sa polecane tutaj???? Wiem, ze carex a co to są turzyce??? Czy to jest to samo co carex??

Pokaż tego ambrowca - bo musi być piękny.

Carex to turzyce - chyba carexy są fajne bo mam na chrabkę zwlaszcza że one bardziej do półcienia a ja takich szukam.
Nie wiem gdzie trawy kupić - ja zwykle kupuję przy okazji albo na wyprzedażach np pod koniec października.

pozdrawiam
Ewkakonewka 22:48, 26 wrz 2014

Ja uwielbiam kosodrzewinę, ale nie wiedziałam nawet, że są różne odmiany Mam 6 szt. i też im przyrosty skracam bo wtedy są najładniejsze u mnie powoli rosną najstarsza ma 7 lat i 50 cm.
16:16, 27 wrz 2014
Mirko, dzisaj zakupiłam 24 jałowce i wszystkie posadziłam juz Do tego trawy, turzyce, żórawki
Mirko kochana, gdybys kiedys wiedziała o jakichs roślinkach wartych zakupu i po pieniądzach to dawaj mi znac - bardzo proszę. Zabrałam się ostro za mój ogród
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies