Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

EPODLAS 20:10, 14 paź 2014

Miro, mam niskie białe marcinki. Mam je już parę lat, cały czas utrzymują ten niski wzrost. Nie chorują na mączniaka, ale w tym roku je rozdzieliłam i wsadziłam w inne miejsce. Może jak twoje dadzą radę w gruncie się wymienimy. Twoje są śliczne.
mira 20:13, 14 paź 2014

EPODLAS napisał(a)
Mira, ale u ciebie kolorowa jesień. Krokusy też sadzę pod krzewami. Muszę jeszcze trochę dokupić. Piękną mamy jesień w tym roku. Tylko grzybów nie ma, bo sucho. Ale cóż, nie można mieć wszystkiego.

Grażynko kolorowa tak, w ub roku 1 października był mróz i załatwił mi sporo roślin głównie róże, teraz mogę się jeszcze cieszyć
a grzybów podobno sporo tak słyszałam ale nie zbieram to niewiem - u mniew ogrodzie był 1 kozak

kiścień się bardziej zbordził i kontrastuje z hosta w stanie już agonalnym

mira 20:19, 14 paź 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Miro, z wielką przyjemnością zwiedziłam dzisiaj Twój ogród, który mnie ciągle zachwyca Woda stojąca w ogrodzie to mam nadzieję tylko przejsciowe? Pozdrawiam

Agnieszko miło mi bardzo, dobrze że odwiedzamy się wirtualnie bo Twoja nieskazitelna przestrzeń mnie dopinguje i stale stresuje - ja mam spory luz bo nie nadążam to raz a woda to chyba przejściowy problem jednak wciąż nie załatwiony - musi być drenaż

mój luz jest tam cudnie bo pod brzozami a po obu stronach ławki stoją donice z lawendą ktorą jak tam siedzę skubię i wącham /teraz też no nie w tej chwili ?

mira 20:21, 14 paź 2014

EPODLAS napisał(a)
Miro, mam niskie białe marcinki. Mam je już parę lat, cały czas utrzymują ten niski wzrost. Nie chorują na mączniaka, ale w tym roku je rozdzieliłam i wsadziłam w inne miejsce. Może jak twoje dadzą radę w gruncie się wymienimy. Twoje są śliczne.

Te moje kupiłam na giełdzie i Pani powiedziała, że są skarlone bo do donic ale powinny przetrwać zimę no i w kolejnym roku ciąć - oczywiście jak przetrwają wymienimy się
mira 20:27, 14 paź 2014

Bogdzia napisał(a)
Miruś posiedziałam dzis długo w Twoim ogrodzie. Szkoda ze ta woda tak ogród zalała ale za to masz najpękniejszy grujecznik, czy on sie tak co roku przebarwia?Pozdrówka zostawiam.

Bogdziu niezwykle mi miło, że chciało Ci się opuścić Twoje bajeczne buki i zajrzeć do mojej małej enklawy.
Mój grujecznik był już piękny bo jest sporo mocnych wiatrów i pozbawiły go już tydzień temu liści i ostał mi się goły Co roku pięknie się przebarwia ale w tym roku miał wyjątkowo mocny kolor nawet czerwieni ale głównie pomarańczu, w poprzednich latach tak bardziej miodowo.

mira 20:31, 14 paź 2014

andziulka napisał(a)
U Ciebie też piękna, słoneczna jesień pozdrowionka z Podlasia

Pozdrawiam Podlasie - jak dawno tam nie byłam

cieszę się piękną słoneczną pogodą jak dla mnie to może tak być do 15 grudnia

jak się ochłodzi trzeba będzie donice znów przebranżowić

mira 20:43, 14 paź 2014

monitka napisał(a)
Mira pospacerowałam u Ciebie, widoki jesienne pooglądałam i oniemiałam na widok grujecznika. Boski jest. Mój się tak nie przebarwia i w ogóle ma jakiś taki smutny zielony kolor...nie wiem może czegoś mu brakuje.

Śliczną kępkę rozchodnika wypatrzyłam inny jak mój którego nazwy niestety nie znam.

Nie wiem co może być przyczyną, mój wcale nie ma słonecznego stanowiska, a przebarwia się od dziecka - to pewnie sprawa jakości materiału szkółkarskiego - może

rozchodnik to pewnie Matrona, ja szukam tych wielkich talerzy jasno rózowych

a tu po prawej raczej nie widać grujecznik ale na trawie liście które hurtowo opuścił

mira 20:47, 14 paź 2014

paniprzyroda napisał(a)
Miro, przycinasz stożki, ile, z młodego przyrostu czy zanim ruszą? Koniecznie wiosną muszę ciąć choinę i świerka. Pozdrawiam.

Ile? trudno powiedzieć tak żeby nadać kształt jakies 10 cm góra, a tnę różnie albo w marcu 1 raz a potem lipiec, a choinę tnę w marcu - ona lubi cięcie i nie z nią żadnych problemów

mira 20:50, 14 paź 2014

monteverde napisał(a)
No masz jeszcze tak pięknie w ogrodzie , żeby nie kwiaty jesienne i przebarwiające się liście to można powiedzieć , że lato trwapozdrówka Mira

Oj Aniu lato to nawet jak się zamknie oczy na leżaku w 25 st jak w ostatnich dniach to czuć zapach jesiennego powietrza
niemniej niech trwa !

więc coś z lata - te pelargonie mają się jakby jeszcze lepiej a nie nawożę już chyba od lata

paniprzyroda 20:54, 14 paź 2014

Mireczko, dzięki