Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Pszczelarnia 12:05, 04 gru 2014

Dzidka jest Królową Hortensji. W sierpniu otrzymałam sadzonki, więc siup do ziemi. Teraz stoją zakopane/zakopcowane.
mira 12:23, 12 gru 2014

Coś trochę mnie tu nie było ale i w ogrodzie też. Dzisiejsze słonko zadziałało mocno i wyrwało mnie z niemocy - powędrowałam z aparatem ale więcej się gapiłam niż fotek porobiłam

jest ślisko

liliowiec zapomniał się schować

ciemiernik już się wykluwa, zasypałam go liścmi choć na tę pogodę pewnie zakwitł by do świąt

poszłam na minimum

mira 12:29, 12 gru 2014

Kasial napisał(a)

Piękności, mogłabym patrzeć godzinami

Kasial dzięki, ja też

nie wiem tylko czy teraz byś wytrzymała taki stan - ja musiałam i mam pierwszy raz tak jakby tu nikt nic od lata nie robił - i tak jest

w zależności od pogody w lutym mam nadzieję ogarnąć tę rabatę, potem cieszyć się tym co wschodzi a w połowie kwietnia poprzesadzać i podzielić to czego nie zrobiłam jesienią - czyli jak zwykle korekta kolorów i wysokości no i podział bylin co zawsze daje więcej roslin

pozdrawiam

mira 12:34, 12 gru 2014

marzena napisał(a)
oglądam Twoje jesienne i przedjesienne rabaty bylinowe i szukam inspiracji... te angielskie pod murem bardzo mi sie przydały, bo na wiosnę robię półkolistą rabatę bylinową pod moim murem
pozdrawiam i zdrówka jak najwięcej !

Marzenko dzięki.Byłam u Ciebie i widziałam, fajna akcja, u mnie też wiosną zaplanowane manewry ale tylko zaplanowane z wykonaniem będę się biedzić
plan przebogaty

m.in rabata pod cudakiem dumam co tu poniżej dać - chcę taką nerkową rabatę
może liliowcową albo 3 hortensje dębolistne - ale to bardzo mocny alcent albo liliowce z astrami ???

tu - bedę ten temat wałkować po nowym roku

mira 12:37, 12 gru 2014

Ewkakonweka

Mariolu

miło mi, że moje fotki Was ucieszyły
mira 12:42, 12 gru 2014

Kondzio napisał(a)
nigdy nie wapnowałem rabat a kompost daje wiosną jak się zrobi

ja tez nigdy, ale dam w kolejnym sezonie i może wiosną bo większość bylin chyba woli zimię bardziej zasadową - zresztą kupiłam kwasomierz czas zastosować

ja kompost mam ale nie mam kim rozwozić upss i nawet nie zamarzł i można by robić
choć jak poleży do wiosny to nawet lepiej będzie
mira 12:50, 12 gru 2014

viva napisał(a)
Mireczko, no razem jesteśmy unieruchomione. Ja też musiałam już zakończyć prace jesienne.
Piękną jesień pokazujesz u siebie i cudowne marzenia angielskie Dziękuję, że za to chcesz się nimi dzielić.

Mam do Ciebie pytanie. Pamiętam, że masz dalię Franz Kafka, pamiętasz, gdzie ją kupiłaś. Masz pewnego sprzedawcę dalii?. Ja kupiłam w tym roku cztery odmiany, między innymi Franza, żadna nie była właściwa. Trafiłam na takiego strasznego oszusta.

Dziękuję za miły wpis, o daliach już Ci pisałam

tu Kafkę ledwo widać w sierpniu - kiepsko o niego dbałam, skupiłam się na walce ze ślimakami i nie podparłam dobrze

to 5 sierpnia fotki trochę wypłowiałe, ale chyba w sierpniu już mocno rozwiniete pomponki przebarwiają się na jasniejsze kolory

mira 12:57, 12 gru 2014

kasiek napisał(a)

Ale masz piękne wejście! O tej porze ładny widok oznacza mistrzostwo kompozycji Gratuluję

O łał Kasia dzięki, to mistrzostwo to przyroda sama sie tak skomponowała ja tylko donoszę i wsadzam i od niedawna dopiero z namysłem

i wiosną znów zmiany - te kulki mnie denerwują, a stipy trzeba odmłodzić

ale za to z różą The Fairy się przeproszę - zaczyna mi się podobać

mira 12:59, 12 gru 2014

Ewkakonewka napisał(a)

Tylko nie przekombinuj bo słabo by było

kombinowałam i do dziś nic - nie wsadziłam a ziemia w donicy zamarzła kurcze
może do jutra rozmrozi bo słońce
mira 13:01, 12 gru 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Sprawdzam stan pierniczków. To dziś zapraszam na zmagania makowcowe w ilościach hurtowych.

Melduję:

Pierniczki upieczone w puszkach złożone ale nie polukrowane - sił brak
makowce smakowite widziałam, to nie moja specjalność i w tym roku dostanę mam nadzieję - to mrożenie mnie zastanawia choć idea słuszna.