Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 20:21, 05 mar 2015

A wracając do zakupów przy okazji liatrii do koszyka wpadły

szczawik bez którego się nie mogę obejść - miałam już kilka razy tylko trzeba go przechować w domu

i mieczyk co mi się wydawał taki dziki ale nie wiem czy to takie choć cebule ma małe

Jutro wsadzam co kupiłma czyli begonie, floksa z worka, łubin, lilie - natworzę doniczek łał
Gabriela 20:26, 05 mar 2015

mira napisał(a)

Gabrysiu dziękuję tak myślałam, że z ziołami to może być kiepsko. Rojniki lubię więc nie ma rady muszą być a na górę coś bym chciała małego na pniu ale nie wiem co by do nich pasowało - lawenda ? może by urosła a może nie mieszać, widziałam też drzewka oliwne ale przecież mam w koszty nie iść to raz a dwa przechowywanie ograniczyć

Nie, nie sadź nic wyższego na górze, bo nie będzie dobrych proporcji. Lawendy też nie.
Ależ nakupiłaś tych roślin. Przyznam się po cichu, że ja też - skusiłam się na frezje (mój Boże - tak! w donicach, bardzo je lubią, a takie są teraz zapomniane), krokosmie i martagona. A na resztę czekam.
mira 20:58, 05 mar 2015

Gabriela napisał(a)

Nie, nie sadź nic wyższego na górze, bo nie będzie dobrych proporcji. Lawendy też nie.
Ależ nakupiłaś tych roślin. Przyznam się po cichu, że ja też - skusiłam się na frezje (mój Boże - tak! w donicach, bardzo je lubią, a takie są teraz zapomniane), krokosmie i martagona. A na resztę czekam.

Gdzie tam nakupiłam toż to ociupinka, miałam w ręce kilka dalii ale odłożyłam bo pomyślam, że te co mam muszą być super,o kroksomiach zapomnialam ! no to jeszcze pasuje do budowlanego marketu na zakupy
a frezje kupiłam w ub roku na święta do flakonu zamiast narcyzy - dla mnie nie zapomniane choć w ogrodzie nigdy nie miałam takie delikatne mi się wydają

To do donicy w takim razie na płasko będzie aranżacja w kwietniu - dzięki

zmykam zając miejsce w 1 rzędzie bo zaraz cudniaste opowieści o angielskich ogrodach

pozdrawiam
AgataBC 21:29, 05 mar 2015

To gdzie te ogrodowo-angielskie opowieści zapodają ??
mira 22:19, 05 mar 2015

na Domo już było jutro o 15 powtórka
tu masz inne linki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5163-wielkie-odrodzenie-brytyjskich-ogrodow-serial-bbc

a dziś było m.in o różach historycznych z ogrodu w którym byłam to powspominam

pozdrawiam wszystkich zapracowanych i oczekujących ogrodników

kasiek 06:22, 06 mar 2015

O jaka wiosna, Tarnów jednak cieplejszy nawet od zasmogowanego Krakowa
Tawlina też mnie zachwyca i te krokusy! Ale widzę że wzięłaś się ostro do porządków - u mnie też cięcie za cięciem - w tym roku busz zostaje okiezłany
AgnieszkaW 07:47, 06 mar 2015

Miro, fajne zakupy poczyniłaś Też jestem za wsadzeniem w tym glinianym naczyniu kompozycji z rojników i rozchodników, bez akcentu wyższego. Pozdrawiam
Kondzio 07:56, 06 mar 2015

Jak tam u was u nas spadł śnieg
AgataBC 11:12, 06 mar 2015

A tak przypomniałam sobie, że na domo+..szkoda, że nie mam tego kanału.. dzięki za link.
Pozdrawiam i zachwycam się zdjęciami
Ewkakonewka 11:37, 06 mar 2015

Bratkowe pozdrowienia zostawiam