Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

marzena 22:55, 09 mar 2015

Mira, pięknie Ci kwitną wiosenne kwiaty, urocze obrazki
no, to dobre masz oczy, że wypatrzyłaś te 'niespodzianki' - muszę u siebie też się poprzygladać
mira 22:58, 09 mar 2015

marzena napisał(a)
Mira, pięknie Ci kwitną wiosenne kwiaty, urocze obrazki
no, to dobre masz oczy, że wypatrzyłaś te 'niespodzianki' - muszę u siebie też się poprzygladać

ubrałam okulary bo chciałam wypatrzyć siewki różne i werbeny patagońskiej i grzebnąć przy źeleźniaku bo coś go gryyzło no i się napatoczyły ale tylko 2 sztuki chyba jeszcze za zimno - na polowanie trzeba iść wieczorem a teraz zimno brr
EPODLAS 16:47, 10 mar 2015

Mira twoje krokusy są u ciebie tak jak lubię, w dużej grupie. Co do jajeczek, kiedyś też wykopałam takie kuleczki, ale białe były, wszystko zniszczyłam. U nas dzisiaj było bardzo ciepło.
olaw 20:11, 10 mar 2015

Też mam rolnice w ogrodzie i nie jest łatwa walka z tymi gadami
W tamtym tygodniu robiłam porządki w cieplarni i na 1 m2 znalazłam az 5 rolnic a wrotyczu nie mam
Richie 20:34, 10 mar 2015

Mira takie ilości krokusów też lubię Wiosna i praca w ogrodzie u Ciebie na całego ale oszczędzaj siły na dyskoteki w Wysowej bo to są zabiegi rehabilitacyjne i obowiązkowe
mira 20:57, 10 mar 2015

EPODLAS napisał(a)
Mira twoje krokusy są u ciebie tak jak lubię, w dużej grupie. Co do jajeczek, kiedyś też wykopałam takie kuleczki, ale białe były, wszystko zniszczyłam. U nas dzisiaj było bardzo ciepło.

Bożenko przekonałam się, że krokusy trzeba sadzić min. 50 sztuk albo więcej bo niestety zawsze jakiś się straci, co prawda się rozrastają ale to już koleje lata.

Białe kulki to chyba ślimaki.
mira 20:58, 10 mar 2015

olaw napisał(a)
Też mam rolnice w ogrodzie i nie jest łatwa walka z tymi gadami
W tamtym tygodniu robiłam porządki w cieplarni i na 1 m2 znalazłam az 5 rolnic a wrotyczu nie mam

Trochę mnie te rolnice dziwią bo nie mam warzyw a one to lubią skąd się wzięły chyba z nieba. Worotycz można kupić w zielarskim i tez podobno z suszonego robi się mikstury.
mira 21:03, 10 mar 2015

Richie napisał(a)
Mira takie ilości krokusów też lubię Wiosna i praca w ogrodzie u Ciebie na całego ale oszczędzaj siły na dyskoteki w Wysowej bo to są zabiegi rehabilitacyjne i obowiązkowe

Oj,oj mam 4 grube książki Ja na razie w ogrodzie mam przerwę do poniedziałku bo od jutra ma mocno lać a i inne sprawy są.
Po takim deszczu wszystko znów przyspieszy a od poniedziałku ciepło i lampa więc wrzosy idą i róże pod nóż!

póki co wrzosy dziś świeciły w słońcu

te rozłogowe teraz wyglądają najlepiej lepiej niż jesienią

te żółte też dają kolor teraz

a te duże wczesne teraz już ciekawie nie wyglądają

mira 21:06, 10 mar 2015

Przed deszczami cieszę się słońcem i krokusami - choć na chwilkę musiałam dziś zaglądnąć co robią i wypatrzyłam strasznego grubasa jak z trudem przewalał się od jednego kwiatka do drugiego

mira 21:09, 10 mar 2015

I do znudzenia krokusy Vanguard

pozdrawiam wszystkich