Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Karol99 08:12, 12 mar 2015

mira napisał(a)
I do znudzenia krokusy Vanguard

pozdrawiam wszystkich

Niezastąpiony widok.
kasiek 19:41, 13 mar 2015

mira napisał(a)

a te duże wczesne teraz już ciekawie nie wyglądają

No właśnie - a skąd wiesz że żyją jak takie suche? Moje całkiem bure, zaczęłam wywalać.
Foty krokusów oszałamiające - tyle sadziłaś czy Ci sie rozmnozyły?
WilczaGora 18:08, 15 mar 2015

przepiękne łany krokusów...przepiękne....
mira 20:16, 15 mar 2015

Hej!

Ostatnie dni zimne i deszczowe nie sprzyjały pracy ogrodowej której stale jest mnóstwo. Ja lubię jak jest pochmurno lekko ciepło i bez wiatru!! wymagania ale to jest wtedy frajda.
Od jutra tnę róże. Już kilka pocięłam i przyznam, że tak świadomie nigdy nie cięłam. No i co krzak to dylemat bo różne cuda na tych różach więc jakoś mnie kusi ciąć niżej. Zobaczymy.
Mam też nie posadzone róże od czwartku buu stoją w wiaderku.

No i trafiły się nowe do wsadzenia roślinki.

mira 20:21, 15 mar 2015

Marek - wiosenne wczesne krokusy cieszą bardzo a teraz czekam na duże bo jeszcze nie kwitną

Kondzio - cieszę się że się udało trafić w gust

AgnieszkaW - fajnie dopiero zaczyna się krokusowy spektakl jutro słońce otworzy następne, a ja chyba pokażę że krokusy po kilku latach się wyradzają - tak czekam i czekam na moje paskowe a tu niewiele

mira 20:23, 15 mar 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Mira,
zobacz, ja już kiedyś to miałam:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1910-rozpoznawanie-chorob-i-szkodnikow?page=30#post_4

Dzięki Ewa za link. Tu jest o kulkach na korzeniach a moje były takie skumulowane razem nie dotykały korzeni - chyba coś innego w każdym razie wywaliłam i dalej do końca nie mam pewności co to

pozdrawiam
mira 20:25, 15 mar 2015

Justyna napisał(a)
Miro, jesteś niezawodną wiosenno-doniczkową inicjatorką/inspiratorką (i też glebową terminatorką
Robali nie zazdroszczę, u mnie też co roku nowa zaraza. W tym np. gruzełek cynobrowy.
Zainspirowana Twoją zdolnością okraszania ogrodu doniczkami, zakpiłam kilka pojemników, spróbuję i ja.
Serdecznie

Bardzo się cieszę, że Cię zainspirowałam tak po prawdzie to lubię tu pisać bo sobie myślę, że może ktoś się przekona i coś tam posadzi.
W sobotę kupiłam kolejne małe bratki. Muszę je pokazać. Teraz to się zacznie bartkowanie przy tej pogodzie ale ja już na nie czasu nie mam u mnie już rosną i cieszą nawet w deszczowe zimne dni.

pozdrawiam
mira 20:31, 15 mar 2015

Karola, Ryska - w zasadzie to ja mam 2 szkoły na krokusy albo tak gdzieś przyczajone ze trzy albo posadzić od razu 80 i czekać wiosny i takiej łączki -

Bogdzia - ja iryski testuję, widzę po deszczach że coś im nie pasuje a krokusy jakos dają radę, iryski pod obesrwacją

Agania - bosko jak słoneczko świeci a jak nie to zamykają dzioby i tyle

mira 20:33, 15 mar 2015

Rench napisał(a)
U Ciebie jak wojsko stoją te krokusy.
Piękne Szkoda tylko że nie pachną,nie ?

No właśnie, dziś patrzyłam i takie wojsko hmmm nie wiem jak posadzić żeby było dziko - one posadzone na skalniaku pod domem więc warunki takie wojskowe
mam straszny katar, jutro sprawdzę bo nie wąchałam
mira 20:34, 15 mar 2015

Karol99 ten widok już się powoli zamyka od jutra biały