Na razie puszczę ale do 3 metrów potrzebuję mały ekran, ciekawa jestem ile urosną za rok w każdym razie dodatkowo stworzą jak mi się wydaje tło dla róży Veichenblau która się tam od tyłu gramoli na daszek
obecność świerków spowoduje że tam przewiewu nie będzie ale to chyba róży nie zaszkodzi
Kasiu mnie wywiało w Beskid Niski do Wysowej ale chałupeczka to w Szymbarku.
Jeśli zas chodzi o wawrzynka to pokazałam bo rósł w naturze a to dla mnie nowość.
Ja nie mam w ogrodzie, ale słyszałam, że jest ładny jak jest mały jak już wyrośnie spory krzew to ponoć już uroku nie ma aż takiego jak te maluchy.
ano przypadkiem dość , gdzie to ciepło ? no widzę w prognozie ma być
na razie się zastanawiam jak ogarnąć calokształt
za ogrodem sie stęskniłam i to jest pozytywny objaw
zacznę od siania, nie od obchodu szczegółowego, potem sianie dopiero do doniczek
będę mieć nowe doświadczenie z siania, zwykle już wysiane w marcu roślinki miałam teraz połowa kwietnia no zobaczymy
Małe wspomnienie z wyprawy do "Skansenu Wsi Pogórzańskiej" w Szymbarku - kto będzie w pobliżu polecam zajrzeć - bardzo ciekawie Pani Przewodnik opowiadała z pasją
te domy się zwiedza i słucha ciekawych opowieści
zachowały sie stare drzewa owocowe - jabłonie prawdziwe malinówki i krążele
obejrzałam piękny ogród swatowej, poczytałam o planach przy kapliczce, pooglądałam Twoje cudne róże i łany krokusów choć spring beauty u mnie też się nie popisały
i mam pytanie o nazwę tych wrzosów
Anka Leśne Wzgórze;
"Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth." Marcus Aurelius