Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

EPODLAS 18:37, 26 sie 2015

Żółtości pięknie się prezentują w sierpniowym ogrodzie. Wszystko takie dorodne jakby suszy nie było. W sierpniu najważniejsza pracą w ogrodzie stało się podlewanie. Koszenie u mnie odpadło, bo trawa wyschła
mira 21:30, 27 sie 2015

Czekałam na deszcz i nie przyszedł a teraz czekam na gości ogrodowych i mysle pozytywnie. Tak wiec sieje trawę i zbiram liście i wieszam na drzewach i cieszę się ogromnie. Dzis gadalam z roza i kosmosem i zakwitną. Pozdrawiam wszystkich na razie nie mam netu wiec nie odpisuje a Tel nie lubie
sylwia_slomc... 23:13, 28 sie 2015

Kondzio napisał(a)
Mira zakochany jestem w twoim ogrodzie ale to wiesz, teraz to kopara mi opadła cód miód malina chciałbym go zobaczy na żywo

Nie Ty jeden ha ha nie ty jeden
mira 16:26, 29 sie 2015

Dzisiaj u mnie padał deszcz przez godzinę mały ale padał i wierzyć mi się nie chciało. Dla ogrodu ulga i dla ogrodników też.

Miałam dziś gości ogrodowiskowych i pewnie relację będą ale to potem.
Najpierw z gośćmi wirtualnymi pokoresponduję ciut.

Tesska napisał(a)
Bardzo kolorowo u Ciebie klon cudowny

Teska ten klon to już ma ostatnie tchnienia, a koloru mi nie brakuje teraz aż chyba za dużo za chwilę będą niebieskości a potem szrości i jak ja to przetrwam bo ja uzalezniona od koloru jestem

mira 16:32, 29 sie 2015

waldek727 napisał(a)

Dlaczego Miro?

Dlaczego nie udał mi się aminek? Otóż miałam nasiona z dwóch źródeł zebrane od Gabrysi i sprowadzone od Sary Raven. I te sprowadzone wogóle mi nie skiełkowały i komuś tez co się podzieliłam a z tych od Gabrysi wykiełkowały choć niewiele ale trochę. Jak młode wysadzałam do gruntu to nocami całkowicie ślimaki mi je zjadały.
Tak więc kilka potrzymałam i posadziłam już tak aby nic im nie groziłao i mam 1 dorodny a drugi mizerota - pokaże ten dorodny - późno jak na kwitnienie bo już dawno powinny kwitnąć.

Podsumowanie: są tak ładne że warto zachodu
mira 16:34, 29 sie 2015

Jana napisał(a)
przepięknie :

Jana ależ mi schlebiasz, byłam u Ciebie bo mnie zaintrygowała tytuł wątku - bo sprzeczność to trochę ja

pozdrawiam
mira 16:34, 29 sie 2015

marzena napisał(a)
Mira, no to mam fajny przegląd aktualności w Twoim ogrodzie, bardzo mi się podoba, pięknie i wesoło

No to zrealizowała się i rzeczywisty przegląd bardzo się cieszę że byłaś wcześniej to sobie pogadałyśmy

pozdrawiam
mira 16:36, 29 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Śliczna ta rabatka

Moja rabata bylinowa jest dal mnie ważna bo dostarcza mi kwiatków do moich ulubionych bukiecików, dale masę koloru trochę za dużo pracy więc dumam jak to zmienić - dosadzę różę i zajmie miejsce
mira 16:39, 29 sie 2015

Agcia napisał(a)

to jest poidełko? wygląda na prostą konstrukcję-sama robiłaś ??

Piękne u Ciebie te letnie rabaty, bardzo mi się dzielżany podobają te żółte, ale też rdest jest czadowy-bardzo się rozłazi??

Jak pisałam nie robiłam kupiłam i takie przeznaczenie wybrałam i w tym roku chyba się sprawdza.
Rdest pewnie się rozłazi i tego bym chciała. W ub roku miałam już cudowną kupę, ale zachciało mi się przesadzić i rozmnożyć i połowa wysadzona do doniczek mi zmarniała a mój też jakiś dziadowski. Dowiedziałam się że nie lubi przesadzania ani mnożenia. Mam nadzieję że się nie obraził i się odbuduje.

pozdrawiam
mira 16:40, 29 sie 2015

martaibartek napisał(a)

Piękne rabaty.Lubię u ciebie bywać

Czy wiesz co to jest to kwitnąco na różowo? Mam tego pełno na łące i bardzo mi się podoba. Idealne do bukietów.

Bardzo mi miło. Pewnie Ci chodzi o rdest a u mnie to persicaria.

pozdrawiam