Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 16:56, 29 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie Ty jeden ha ha nie ty jeden

Sylwia też masz blisko, mały ogród to małe podlewanie duzy ogród duże ale się różnimy - ale w jednym nie - uwielbiamy roślinki
mira 17:39, 29 sie 2015

Dzisiaj miałam wielką przyjemność gościć w moim ogrodzie wspaniałych ogrodników
Mała Mi, Kaziu i Muminek, Marzenka i Rysiu.
Każdy ma inny ogród inny gust i wielką miłość do ogrodów - i to właśnie pozwala na takie spotkania.

Dziękuję Wam za to spotkanie i poświęcony czas.

Zatem kilka migawek z mojego aparatu na razie na szybko bo się spieszę teraz ja w gości na ognisko.

Co tam ogród ważne są gadżety

na pewno gadają o speedweyu

to może lepiej nie podchodzić

wspominaliśmy Jotkę hmm

i długo ustawialiśmy się do wspólnego zdjęcia których jest całe mnóstwo

a potem wynieśliśmy się do innego ogrodu ale był zamknięty

a tak się nam chciało pić

pozdrawiam wszystkich i raz jeszcze dziękuję jutro dodam inne zdjęcia
no i liczę że wstawicie swoje ale tylko ładne
pozdrawiam

Richie 22:48, 29 sie 2015

Mira, ja też dziękuję za miłe i sympatyczne spotkanie oraz smaczne ciasta i pyszną kawę Z nadmiaru wrażeń zostawiłm aparat u Ciebie i nie mam zdjęć, liczę na Twoje. Dzięki
Mala_Mi 22:52, 29 sie 2015

Ta godzina to nie pora na podziękowania za gościnę... zrobię to w późniejszym czasie.. ale wcześniejszym jeżeli idzie o godzinę..

Teraz tylko podziękowania zostawiam. Za gościnę, za smakołyki, za zabawianie Muminka i za tę cebulę.. do wieczora śladu już praktycznie nie było.. poświęcenie i łzy nie poszły na marne.

Musisz opatentować krzesełka ogrodowe dla dzieci. Pomimo pokoleń dalej cieszą się popularnością... jakość broni się sama..

O ogrodzie napiszę jutro ....
marzena 23:48, 29 sie 2015

Mira,
bardzo dziękuję gospodarzom za niezwykle sympatyczne spotkanie, za pogaduchy ogrodowe, możliwość oglądnięcia Twojego pięknego ogrodu teraz w realu (ale przecież nie po raz pierwszy), za rośliny, za pyszności na stole

to Wy ( Ty Mira, Twój M, Ania i Kazek oraz Rysiek) robiliscie fotki, ja sobie podarowałam przy takiej konkurencji...
umieszczam tylko dwie z moich nielicznych...

ogród w całości bardzo mi się podoba i robi na mnie duże wrażenie, ma swój nie do podrobienia styl i klimat
również poszczególne stanowiska roślinne z wieloma dla mnie nowymi okazami i interesującymi smaczkami były niezwykle interesujące , podpatrywałam także te wszystkie podpory dla roślin, ktore są szalenie przydatne, widzę, że u mnie wręcz niezbędne ( przy wysokich przechylających sie bylinach) - to bedzie kopiowane !

Mala_Mi 09:02, 30 sie 2015

No cóż... musiałam zająć się ząbkującym Muminkiem... wiec aparat poszedł w ręce eMusia.. ..

Moje wrażenie z Twojego ogrodu?
Swojskie... ogród taki swojski w którym się czuję jak u siebie. Jednak tylu ozdóbek nie mam... subtelnych ozdóbek.. które nie gryzą w oczy, a zaskakują po odkryciu.
Rabaty bylinowe, pomieszane z iglakami.. recepta na piękny ogród przez cały rok. Dobrze dyrygujesz tę swoją orkiestrą.. bardzo dobrze.
Kącik.. pracownia.. superaśna

Mira to prawdziwy ogrodnik.. góra "złota" jest

Jak jest złoto, to są i wypasione rabaty.. mimo suszy i dość już ubogiej pory roku w kolory (już nie lato, a jeszcze nie jesień)... podoba mi się Było tam sporo rarytasów, ale nazw nie zapamiętałam, a fotek nie robiłam.. pamiętam tylko aminka, piękny rdest himalajski i ciekawa rudbekia.. budleja o niespotykanym kolorze też tam była.

Mala_Mi 09:10, 30 sie 2015

Przedogródek .. pamiętam dywagacje co tu zrobić by było super... uważam że jest super.. nie potrzeba zmieniać już niczego

I ładny dywan z jałowca i ładny żywopłot z pięciornika.... dwie rośliny co do których mam mieszane uczucia czy mogą być ładne Tu mogą być ładne
Mala_Mi 09:15, 30 sie 2015

Po wizycie doszłam do wniosku, że mam za mało ławek... musi się też znaleźć huśtawka.. nie mam u siebie elementów co do których nie widzę ich praktycznego zastosowania ..bo kiedy siedzieć na tej huśtawce. le jakby była to może bym i się pohuśtała

Ogród masz kilka razy mniejszy, a ławeczek i takich tam masz kilka razy więcej..

Przed domem romantycznie

I praktycznie.. a sowa pilnuje porządku Zwracam uwagę dla widzów na ciekawy układ kostki i kamyków w narożniku. mojego eMusia też chyba zaintrygowało, bo mam kilka fotek tego miejsca

I sowa

Mala_Mi 09:17, 30 sie 2015

Huśtawka

Leżaczek

Ławeczka
Mala_Mi 09:21, 30 sie 2015

I świątynia dumania..

Krzesełko na zapleczy w cieniu

I krzesełka na tarasie...