Zmykam pozdrawiam wszystkich
a i jeszcze jedno zamówiłam róże - koniec z mękami wyboru
1/Sommer Song - jest miejsce trzeba wykopać agrest do października zdążę - cudne miejsce ma i kompostu dostanie ach
2/Terracotta - bo widziałam w Rozarium we Forst i kolor mnie powalił będzie obok Sommer i tego nie wiem jak polory się zgrają niby widziałam obie ale razem nie - cudna
3/Acropolis bo lubię wielkokwiatowe i takie do wazonu muszę mieć co ciąć choć w czerwcu nie narzekam

- ona zastąpi frezję rózę - nie lubię zmieniać miejsc rózą ale ta msi iść z tego miejsca - za mało j w tym roku cięłam do wazonu bo trzyma kwiaty krótko
4/William Christie róża francuska Guliota - najpierw myslałam że dam na rabatę ale w końcu zdecydowałam że nie więc zostałam z brakiem miejsca ale już mam
tak więc jak przyjdą miejsca będą czekały - ile róż można mieć - ja się już całkiem zarózowałam, teraz widzę jak niektóre krzaki się rozrastają trzeba tylko kilka lat no i trzeba dojść do sposobu cięcia
Clair renesance - zawsze chwalona przeze mnie ale w tym roku coś jej odbiło - może ma za dużo cienia i strasznie się pochorowała
ostatnie chwile floksów - z pewnością dosadzę jeszcze białe
rózyczka purple rein podpatrzona u Wilczycy zachwyca ale chyba muszę jej miejsce mienić raczej powinna mieć eksponowane - dumam
pozdrawiam jesiennie i z zapadam się w ogrodowy szał prac