Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Milka 14:27, 26 paź 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Onętka jest odętką? Miro, nie zniechęcaj się.
U mnie to na porządku dziennym, że roślina nie wytrzyma dłużej niż sezon w jednym miejscu. Sama już mam dość.

Aż mi lepiej, że nie tylko ja tak mam. Działasz całkiem nieźle Mireczko, nie narzekaj, powkurzac się można, pozdrawiam
Milka 14:29, 26 paź 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Skąd ja to znam? Teraz to człowiek, czyli ja, próbuje do góry nogami wszystko przekopać. Tutaj chce poprawić, tam dołożyć. I ja się cieszę na koniec listopada, wtedy będę tylko liście grabić i obornik rozwozić.

I zawsze o tej porze mówię sobie, zero donic zewnętrznych, ozdób i innych durnostojek ogrodowych (wszystko czeka na konserwacje, umycie i schowanie). Tylko rośliny są ważne. I zamierzam w przyszłym roku zająć się tylko roślinami.

Chyba jednak w to nie uwierzę, nie wytrzymasz, chpć rozumiem cię bardzo. Dlatego u mnie w donicy to rośnie, co do grudnia pracy nie wymaga
mira 16:10, 26 paź 2015

Wiem, że trochę marudzę no ale w końcu gdzie jak nie tu
niestety to co lubię we własnym ogrodzie to taki styl mega pracowity no to mam! zamiast to korą wysypać i na leżak

a przecież lubię grzebać w ziemi, kopać, przesadzać, sadzić cebule,uwielbiam donice, zapach ziemi teraz powietrza jesieni, a te kolory - no to takie piękne

trzeba mierzyć siły na zamiary i to jest sedno mojego narzekania

Muszyna wczoraj - cudny czas koloru.

mira 22:03, 26 paź 2015

Jana napisał(a)
dokładnie chodzi o czyściec ee tam , pięknie jest u Ciebie, nie złość się przynajmniej efekty Twojej pracy widać nawet jak Ciebie nie zadawalają a wiesz, skoro mowa o krzaku to znasz guzikowca? nie mam ale mam go wpisanego na liście, ma piękne białe kwiaty w formie kulek, bardzo oryginalny

Chyba czyściec najbardziej mi pasuje coś czuję a tak do tej pory się wzbraniałam przed tą rośliną a wypatrzyłam że to super towarzystwo dla róż - będę to weryfikować w przyszłym roku

a wiesz w ogrodzie takim jak mi pasuje to jest tylko praca więc myślę jak to zmienić

mira 22:09, 26 paź 2015

Mala
_Mi napisał(a)
O srebrnych liściach : przetacznik siwy, ale słoneczko i raczej sucho lubi, do cienia Brunnery np Jack Frost, paproć Silver Falls, santolina na słoneczko i była jeszcze jedna, ale nazwa mi wyleciała z głowy.. jak przypomnę to napiszę..

Dzięki Ci Aniu, przetacznik miałam fajny jest, brunerę mam i mnie straszliwie wnerwia bo stale coś ja zżera na razie czeka na przesadzenie,
paproci nie znam, santolinię miałam kiedyś - to do ogrodów śródziemnomorskich - fajna

przeglądam czerwiec i donica której zawartość już nie istnieje

Richie 22:16, 26 paź 2015

Mira polecam "starzec" też go mam, ładnie się wkomponuje w Twoje rarytasy.
Widzę, że weekendy spędzasz w ładnych miejscowościach bo nie samą pracą...
mira 22:18, 26 paź 2015

Richie napisał(a)
Mira ale Ty pracowita kobieta jesteś Napracowałaś się a efekty będą widoczne w przyszłorocznym konkursie bo musisz mnie zmienić
Pogoda nam sprzyja, było trochę słońca od Ciebie i fotki popełniłem. Pozdrawiam

Ryśku mój ogród jest bezkonkurencyjny wiesz przeciż
ciachaj fotki bo to ulotne chwile z każdym dniem jesień ucieka

mam jeszcz trochę pracy

pozdrawiam
mira 22:22, 26 paź 2015

Richie napisał(a)
Mira polecam "starzec" też go mam, ładnie się wkomponuje w Twoje rarytasy.
Widzę, że weekendy spędzasz w ładnych miejscowościach bo nie samą pracą...

starzec to ten do donic jednoroczny - fajny bo długo jest
mam już dośc tych moich rarytasów - koniec z rarytasami

a to był wypad do Krynicy tak szybko trochę na mosowo i fajnie bo pogoda się udała

mira 22:34, 26 paź 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Jest taka paproć o srebrnych liściach. Alchemilla filipendula. Szałwia zwykła. Prosa. Rosa glauca. Rozchodniki niektóre. Ruta. Bylice.

Ewa dzięki, bylica tak to to a szałwię zwykłą znaczy lekarską mam super jest

Odętka wirgilijska dobrze że czujnie czytasz
leży wykopana nadal upss

mira 22:41, 26 paź 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Skąd ja to znam? Teraz to człowiek, czyli ja, próbuje do góry nogami wszystko przekopać. Tutaj chce poprawić, tam dołożyć. I ja się cieszę na koniec listopada, wtedy będę tylko liście grabić i obornik rozwozić.

I zawsze o tej porze mówię sobie, zero donic zewnętrznych, ozdób i innych durnostojek ogrodowych (wszystko czeka na konserwacje, umycie i schowanie). Tylko rośliny są ważne. I zamierzam w przyszłym roku zająć się tylko roślinami.

a ja o tej porze mówię sobie koniec z cebulowymi a tym razem sobie postanowiłam że to nie żarty koniec no i z różami też bo już jak na mój ogród dość