Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Gabriela 20:49, 20 gru 2015

Mira, a co to znaczy, że szukasz szklanej róży?
Takiego czegoś?

http://www.szklanekwiaty.pl/?pl_szklane-kwiaty,19
mira 00:45, 23 gru 2015

Choinka ubrana, uff chwila wytchnienia po całym dniu a nie po ubieraniu choinki - żeby nie było - co roku obiecuję sobie celebrować tę czynność i mi nie wychodzi,
w tym roku mam po sam sufit i powiesiłam wszytko co miałam - więc jest choinka , choinka i jeszcze by się coś zmieściło.

Z dekoracjami krucho a z fotkami jeszcze gorzej.

Odpowiem na posty i złożę życzenia bo jutro ostry dzień się zapowiada głównie w kuchni.

mira 00:51, 23 gru 2015

Gabriela napisał(a)
A czy ja mam te ciemierniki? Tzn. czy to te których siewki dostałam? Marzę o takich kwitnących zimą.
Konik boski i ta szopka przesliczna. Uwielbiam te cacka tak jak Ty
Imam lajkonika, ale jeszcze na strychu, ubieram choinkę najwcześniej dzień przed Wigilią.
Moja nowa lokomotywa jest "szczerozlota". Złoty pociąg, he he.

Gabrysiu ciemierniki moje to te co w kwietniu kwitną. Też chcę te co teraz - chyba je mam - dostałam kiedyś od Doroty masę siewek, posadziłam i chyba kwitły choć nie pamiętam czy w grudniu. Potem przesadziłam i teraz mi nie kwitną - ale liście piękne i chyba pączka widziałam - też bym chciała takiego ciemiernika - to chyba te co są białe znaczy czarne .

Z ciekawością obejrzę Twoje nowe cacka / poczułam się teraz jak 5-lataka /
Ja staram się choinkę ubierać też jak najbliżej - mi zawsze chodzi o to żeby była taka świeża no i się nie opatrzyła - właśnie ubralam.
mira 00:53, 23 gru 2015

Jana napisał(a)
Ładnie wyglądają te ciemierniki

Ciemierniki doceniłam tej wiosny choć mam je już trochę - są eleganckie cały czas i nie zostawiają po przekwitnięciu wstrętnych liści a wręcz odwrotnie.
mira 00:56, 23 gru 2015

Tamaryszek napisał(a)
Ja mam takie świecidełka jeszcze z dawnych lat, rodzinne pamiątki. Jeżyk słodki. Pozdrawiam świątecznie, Mirko!

Dla mnie stare zabawki dodają choince jeszcze więcej symboliki - trochę smutno jak na nie patrzę a z drugiej strony jakoś tak ciepło - w tym roku zawisną po raz pierwszy 2 parasolki .... z mojej dziecinnej choinki - kuzynka mi dała
mira 00:58, 23 gru 2015

Agania napisał(a)

Śliczne

Cieszę się, że Ci się podoba
to ma pewien styl który jakoś nie za bardzo pasuje do mnie za to do mojej choinki pasuje jak nic
mira 00:59, 23 gru 2015

Richie napisał(a)
Mira widzę, że nabyłaś nowe kwalifikacje i nauka procentuje bo ozdoby ładne i orginalne aż się prosi o więcej
Pozdrawiam

Hehe kwalifikacje - a żebyś wiedział Pani się pytała czy nie potrzebuję zaświadczenia
dzięki
mira 01:00, 23 gru 2015

kasiek napisał(a)
Miruś u mnie białe ciemierniki juz od końca listopada kwitną A tego różowego dostałam w zeszłym roku - tez sie nim zachwycam!

O! to dobrze, wpadłaś z nimi do mnie jak śliwka w kompot - zatem proszę o siewki - odbiorę osobiście
mira 01:03, 23 gru 2015

Dzidka napisał(a)

Nie pojmuję dlaczego z nieśmiałością?
Jest taka... szlachetna. Będzie się pięknie prezentowała na tle ciemnej zieleni.
Ona i tylko ona.

Przed chwilą widziałam różane bombki Gabrysi.

Jesteście zdolne Dziewczyny.

Dzięki za uznanie talentów
I nie uwierzysz - że Twoja dekoracja mnie zainspirowała i zrobiłam zamiast wianka na drzwi taki jakby stroik - u mnie wianki nie są tradycją więc w tym roku jestem bliżej tubylczej tradycji choć wianki wchodzą - jak fotnę to pokażę
mira 01:04, 23 gru 2015

Gabriela napisał(a)
Mira, a co to znaczy, że szukasz szklanej róży?
Takiego czegoś?

http://www.szklanekwiaty.pl/?pl_szklane-kwiaty,19

Gabrysiu chodziło mi o bombkę czyli bańkę w kształcie róży, albo tak pięknie zdobioną jak Twoje.