Sezon rozpoczęłam jak tylko pogoda była ale na razie przerwa i to chyba trochę potrwa, po tych deszczach tak wszystko zacznie rosnąć
Na Ogrodowisku oczary kwitną a ja widziałam i jaśmin nagokwiatowy i kalinę wonną kwitnącą
no i gdzieś przed posesją na zaniedbanym trawniku masę przebiśniegów - cudnie to wyglądło - a u mnie nie kwitną jeszcze.
Przeczytałam o ilości nasion.Imponująca kolekcja.Zaciekawił mnie aminek...taki delikatny...podoba mi się.
Zabrałaś jesienią bulwki ipomei ?Moja ładnie się pomnożyła.Pozdrawiam.
Zaraz poczytam o hiszpańskim bo nie wiem czym sie różnią.
A jesli chodzi o oranzerie to mam na poddaszu do dyspozycji 3 biurka stolik i koziolki tylko mi dach przeszkadza bo nie jest szklany niestety
Ale dzis u mnie wiosennie i widac jak przyroda goni po deszczu no przedwiośnie jest i takie lubię takie nieopierzone jest szaro kupa roboty a tu wystaje tam wylazi tu się zieleni tu rozkwita no cudnie
Nareszcie znalazłam Pani ogród ,który jest bardzo bliski mojemu sercu. Kocham te same kwiaty, robię podobne dekoracje a bukiety prawie identyczne.Jednym słowem kocham naturę tak jak Pani,bo taki jest ten ogród naturalny.Od jakiegoś czasu spaceruję po Waszych ogrodach i zachwycam się,a to za sprawą Bajkowego Ogrodu Weroniki.Mojego ogródka tutaj nie ma ale wpis musiałam uczynić.Serdecznie Panią pozdrawiam,Pani Miro!Będę dalej zachwycać się Pani ogrodem. Jola z Bełchatowa.
Jak się zdarzy taki wpis - to nie wiadomo co napisać,
oczywiście radość, zdziwienie i ...że jednak warto czasem coś skrobnąć na Ogrodowisku
Jolu na O są wszyscy na Ty, dziękuję bardzo za ten miły wpis, zapraszam, zakładaj swój wątek będziemy wymieniać bukieciki
dla Ciebie na przywitanie kilka wspomnień z 22 czerwca 2015