Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:54, 21 lut 2016

Tamaryszek napisał(a)
No, naczytałam się... Naprawdę zaczęłaś sezon, porządki, grządki, nasiona..! Matko, a ja jeszcze niczego nie tknęłam. Mam wyrzuty sumienia. Ale to dopiero luty, nawet oczar jeszcze nie kwitnie...
Zastanawiam się nad różą The Fairy...

Sezon rozpoczęłam jak tylko pogoda była ale na razie przerwa i to chyba trochę potrwa, po tych deszczach tak wszystko zacznie rosnąć
Na Ogrodowisku oczary kwitną a ja widziałam i jaśmin nagokwiatowy i kalinę wonną kwitnącą
no i gdzieś przed posesją na zaniedbanym trawniku masę przebiśniegów - cudnie to wyglądło - a u mnie nie kwitną jeszcze.
bogumila 22:58, 21 lut 2016

Przeczytałam o ilości nasion.Imponująca kolekcja.Zaciekawił mnie aminek...taki delikatny...podoba mi się.

Zabrałaś jesienią bulwki ipomei ?Moja ładnie się pomnożyła.Pozdrawiam.
mira 23:09, 21 lut 2016

jeszcze 2 miesiące

zleci

mira 23:12, 21 lut 2016

bogumila_bienko napisał(a)
Przeczytałam o ilości nasion.Imponująca kolekcja.Zaciekawił mnie aminek...taki delikatny...podoba mi się.

Zabrałaś jesienią bulwki ipomei ?Moja ładnie się pomnożyła.Pozdrawiam.

Tak jestem na razie zbieraczem nasion - efekty dopiero będą

aminek jest delikatny i bardzo dobrze się komponuje ale jakoś trudno było mi go wyprodukować nie wiem dlaczego

A ta fotka sprzed 2 lat, nie zabrałam bulwek choć zawsze ładne ziemniaczki porosły -szkoda, pewnie mnie zeźliła bo później mi chorowała
Pszczelarnia 11:21, 22 lut 2016

Ja mam w planie siew karczocha hiszpańskiego - chcę spróbować.

Zakupiłam blat i 2 koziołki do niego na doniczki i skrzyneczki. I teraz do maja będę miała w domu "oranżerię", "szklarnię" i "inspekt"
mira 16:29, 22 lut 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Ja mam w planie siew karczocha hiszpańskiego - chcę spróbować.

Zakupiłam blat i 2 koziołki do niego na doniczki i skrzyneczki. I teraz do maja będę miała w domu "oranżerię", "szklarnię" i "inspekt"

Zaraz poczytam o hiszpańskim bo nie wiem czym sie różnią.
A jesli chodzi o oranzerie to mam na poddaszu do dyspozycji 3 biurka stolik i koziolki tylko mi dach przeszkadza bo nie jest szklany niestety
Ale dzis u mnie wiosennie i widac jak przyroda goni po deszczu no przedwiośnie jest i takie lubię takie nieopierzone jest szaro kupa roboty a tu wystaje tam wylazi tu się zieleni tu rozkwita no cudnie
Pszczelarnia 16:31, 22 lut 2016

mira napisał(a)

Zaraz poczytam o hiszpańskim bo nie wiem czym sie różnią.
A jesli chodzi o oranzerie to mam na poddaszu do dyspozycji 3 biurka stolik i koziolki tylko mi dach przeszkadza bo nie jest szklany niestety
Ale dzis u mnie wiosennie i widac jak przyroda goni po deszczu no przedwiośnie jest i takie lubię takie nieopierzone jest szaro kupa roboty a tu wystaje tam wylazi tu się zieleni tu rozkwita no cudnie

Tam pęka, tutaj łepek podnosi do słońca. Kocham przedwiośnie. To nic, że robota. To przebijanie się życia w ogrodzie jest cudne!
jola_antoszczyk 18:52, 22 lut 2016

Nareszcie znalazłam Pani ogród ,który jest bardzo bliski mojemu sercu. Kocham te same kwiaty, robię podobne dekoracje a bukiety prawie identyczne.Jednym słowem kocham naturę tak jak Pani,bo taki jest ten ogród naturalny.Od jakiegoś czasu spaceruję po Waszych ogrodach i zachwycam się,a to za sprawą Bajkowego Ogrodu Weroniki.Mojego ogródka tutaj nie ma ale wpis musiałam uczynić.Serdecznie Panią pozdrawiam,Pani Miro!Będę dalej zachwycać się Pani ogrodem. Jola z Bełchatowa.
mira 20:48, 22 lut 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Tam pęka, tutaj łepek podnosi do słońca. Kocham przedwiośnie. To nic, że robota. To przebijanie się życia w ogrodzie jest cudne!

Oczywiście cudne,
teraz czerpię z tej energii

mira 21:27, 22 lut 2016

jola_antoszczyk napisał(a)
Nareszcie znalazłam Pani ogród ,który jest bardzo bliski mojemu sercu. Kocham te same kwiaty, robię podobne dekoracje a bukiety prawie identyczne.Jednym słowem kocham naturę tak jak Pani,bo taki jest ten ogród naturalny.Od jakiegoś czasu spaceruję po Waszych ogrodach i zachwycam się,a to za sprawą Bajkowego Ogrodu Weroniki.Mojego ogródka tutaj nie ma ale wpis musiałam uczynić.Serdecznie Panią pozdrawiam,Pani Miro!Będę dalej zachwycać się Pani ogrodem. Jola z Bełchatowa.

Jak się zdarzy taki wpis - to nie wiadomo co napisać,
oczywiście radość, zdziwienie i ...że jednak warto czasem coś skrobnąć na Ogrodowisku

Jolu na O są wszyscy na Ty, dziękuję bardzo za ten miły wpis, zapraszam, zakładaj swój wątek będziemy wymieniać bukieciki
dla Ciebie na przywitanie kilka wspomnień z 22 czerwca 2015