Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:34, 01 mar 2016

Pozdrawiam wszystkich
i zostawiam najbardziej aktualne kwiecie które bardzo lubię

Gabriela 22:39, 01 mar 2016

mira napisał(a)

Tak sobie pomyslałam, choć nie wiem kiedy będzie wnet chyba po 10 marca liczę na kolejny week a obłowiłam się w nagietki

A wiesz, że ja kupiłam z pięć paczek różnych odmian tych nagietków, w różnych sklepach - żółte i pomarańczowe, strzępiaste i pełne. Tak mnie naszło...

Co to za dzwonek Sarasto? Mleczny, czyli lactiflora, czy inny jakiś?
mira 22:49, 01 mar 2016

Gabriela napisał(a)

A wiesz, że ja kupiłam z pięć paczek różnych odmian tych nagietków, w różnych sklepach - żółte i pomarańczowe, strzępiaste i pełne. Tak mnie naszło...

Co to za dzwonek Sarasto? Mleczny, czyli lactiflora, czy inny jakiś?

Kurcze ja mam tylko dwie paczki
ten dzwonek nie jest mleczny inny
taki opis znalazłam bo fotki szybko nie znajdę - śliczny lśniący ciemno niebiesko

Dzwonek ‘Sarastro’ (Campanula)
dorastająca do 50cm wysokości i podobnej szerokości.

Jest to nowy mieszaniec na rynku ogrodniczym. Bylina charakteryzuje się wyjątkowo dużymi zwisającymi kwiatami, zwartym pokrojem i sztywnymi pędami. Ciekawy okaz rośliny zwłaszcza dla miłośników ogrodowych ciekawostek.

mira 22:54, 01 mar 2016

a mam znalzałam z 13 października
zabaewa 23:20, 01 mar 2016

Cudne, zwiewne przebiśniegi. One tyle radości dają jak zakwitają

pozdrawiam
Katkak 08:55, 02 mar 2016

co do zakupów br to tak jak wyżej wspomniano teraz była przedsprzedaż, a wysyłka wiosna. Zrobiłam pierwsze zamówieneie, teraz czekam .
m_gocha 09:54, 02 mar 2016

A czy kupowałyście w BR piwonie? Ciekawa jestem jak duża jest ta karpa? i czy są one w doniczce czy w w woreczku w torfie? Wysłałam zapytanie przez formularz na ich stronie ale beż odpowiedzi
Nie podają również wielkości innych oferowanych roślinek. Interesują mnie oprócz piwonii również hosty, jeżówki, floksy, trawy
tulucy 10:00, 02 mar 2016

m_gocha napisał(a)
A czy kupowałyście w BR piwonie? Ciekawa jestem jak duża jest ta karpa? i czy są one w doniczce czy w w woreczku w torfie? Wysłałam zapytanie przez formularz na ich stronie ale beż odpowiedzi
Nie podają również wielkości innych oferowanych roślinek. Interesują mnie oprócz piwonii również hosty, jeżówki, floksy, trawy

Peonii nie kupowałam, jeżówki tak, przyszły takie małe kępki z 3-4 łodygami kwitnącymi i z pąkami, ładnie mi potem kwitły.
Edit: aha i wszystko przychodziło w doniczkach, zabezpieczonych taśmą i folią przed wysypywaniem ziemi.
Anda 10:07, 02 mar 2016

Widze u Ciebie wiosna, wszystko budzi sie do zycia. I plany zakupowe juz porobione. Dzieje sie

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Karol99 10:12, 02 mar 2016

mira napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich
i zostawiam najbardziej aktualne kwiecie które bardzo lubię

Piękne...