Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedwiośnie ogrodu..:)

Przedwiośnie ogrodu..:)

martika 20:45, 10 cze 2013

ZDięki Danusiu, na pewno to zrobię , bo to jescze nie skonczone
Loosiuu 22:26, 10 cze 2013

Jaki równiutki kancik
martika 20:31, 11 cze 2013

Tylko przy miłorzębie
martika 12:44, 17 cze 2013

Skonczyli ogrodzenie od frontu i teraz chciałabym zrobic przedogródek i rabatę na przeciwko wejscia do domu. Najpierw moze ta rabata, bo mysle, że szybciej ją zrobie. wklejam zdęcie:
Moja koncepcaj jest taka: tutaj rośliny zimozielone, bo wychodzę z domu i widze własnie ta rabate. Chciałabym zasłonic troche ta brame, myslę, ze ekran z cisa, ale tu gdzie bedzie silinik jest wylany beton w kształcie prostokąta, (widac na zdjeciu) i miedzy prostokątem a kostką jest mało miejsca, wiec ten ekran chyba wzłuż muru aż od momentu konca tego betonu. posrodku ma byc wisnia umbraculifera,( bo jest to ciągłość przy ogrodzeniu tych wisien, 3 bedą po drugiej stronie furtki), a zprzodu moze zurawki.Tylko co z tym kawałkiem po lewej stronie. Myślałam o trzmielinach na pniu.
martika 13:01, 17 cze 2013

Zrobiłam szybki rysunek, widok i rzut.

ten pusty prostokąt na rzucie to jest własnie beton, bedzie wylozony kostką.
Nie wiem czy nie za duzo wszystkiego?
Wieloszka 13:41, 17 cze 2013

Marta, ja bym ekran z cisa dała po drugiej/lewej stronie, odsunięty od ogrodzenia na tyle, żeby zmieściła się przeciwwaga bramy wjazdowej, i żeby ją zasłonić. Chyba, że jak się otwiera brama, to zajmuje całą długość ściany, to wtedy ekran cisowy na całości. Pięknie będzie wyglądał na tle tego klinkierowego muru!
Zrezygnowałabym jednak z wiśni umbra + trzmieliny na pniu. Może same trzmieliny? Albo sama umbra, a pod nią kulki bukszpanowe dookoła z czymś o kontrastowym zabarwieniu liści? Żurawkami, trawkami, trzmieliną... Wybór masz ogromny
Wieloszka 13:48, 17 cze 2013

Cofnęłam jeszcze dużo wstecz, żeby pooglądać dom, piękny taras, i Twoje rabatki zakładane zupełnie inaczej niż moje - czyli z pomyślunkiem i rozwagą!!! A żurawki jakie!!! Wszystkim rosną, tylko nie u mnie, normalnie foch Czeka na posadzenie 10szt. zastosuję się do wszystkich rad (Danusi, Syli, Łukasza) i niech one jeszcze kapryszą (te żurawki znaczy) to pójdą pod nóż Ty dopiero masz wszystko równiutko i wymuskane! Lubimy ten sam styl, będę częściej zaglądać
martika 14:42, 17 cze 2013

Dziękuję Agnieszko za wizytę i rady, jescze w takim razie przemyślę tą rabatę, a co do żurawek to urosły mi niemiłosiernie i wciaz wypuszczają...szczerze to nie spodziewałam sie takiego szału
MartaS 11:21, 21 cze 2013

Witaj Marto

śliczny ten miłorząb- muszę pomyśleć o zakupie

jestem ciekawa czy już coś zaplanowałaś na tę rabatkę pod bramą ?

a może już coś posadziłaś?

martika 22:28, 23 cze 2013

Plany są , jak wyżej, ale jeszcze muszą cos tam wyknczyć przynapędzie do bramy więc czekam i chyba zacznę od przedogródka, czyli tej czesci po lewej stronie. Mam juz tam dwa stożki z cisa . Zrobię zdjęcia.