Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu

aga_pe 09:34, 08 mar 2013

Justyna, dzięki

Na otwarciu sezonu, jutro na pewno się nie zobaczymy - mam inne plany. Jednak sezon dopiero się rozpoczyna i na pewno będzie sporo okazji
Wieloszka 10:02, 08 mar 2013

aga_pe napisał(a)

Na otwarciu sezonu, jutro na pewno się nie zobaczymy - mam inne plany.

Buuuuuu Szkoda
A jak zakupy na giełdzie? Co dają ciekawego? Są gotowe wianki bukszpanowe? Zapomniałam Cię poprosić, żebyś luknęła, ale niemożliwe przecież, żebyś wianków bukszpanowych nie zauważyła - gdyby były
aga_pe 11:38, 08 mar 2013

Wieloszka napisał(a)

Buuuuuu Szkoda
A jak zakupy na giełdzie? Co dają ciekawego? Są gotowe wianki bukszpanowe? Zapomniałam Cię poprosić, żebyś luknęła, ale niemożliwe przecież, żebyś wianków bukszpanowych nie zauważyła - gdyby były

widziałam w jednym miejscu, ale ceny sobie nie przypomnę. Widziałam też duże bukszpany w doniczkach, ale cena 35 zł . Tak więc dopytujcie ile w tym roku na plantacji i negocjujcie już rabaty

zakupy udane, stokrotki kupione, inne kfiatki tyż. 100 sztuk miniaturowych żonkilków - a to na jutrzejszą imprezę.
Mech kupiony na wianek Kupiona też duża donica na kompozycję i trochę zawieszek w okno
- zdjęć nie mam bo aparat mi całkiem padł.
stychaz 13:30, 08 mar 2013

aga_pe napisał(a)
Justyna, dzięki

Na otwarciu sezonu, jutro na pewno się nie zobaczymy - mam inne plany. Jednak sezon dopiero się rozpoczyna i na pewno będzie sporo okazji

Powtórzę za Agą - buuuuu

Odnośnie kulek, to mi się jeszcze przypomniało, że w tamtym roku po Halą Ludową (Stulecia) była jakiś kiermasz roślin. Szału nie było ale były bukszpany - na jednym stoisku było z czego wybierać - i były kulki, niewielkie i większe. Wtedy kupiłam sobie jedną - za 12 zł.

Myślę, że w tym roku mogłbyśmy tam też zrobić zbiorowy zlot
aga_pe 13:33, 08 mar 2013

stychaz napisał(a)

Powtórzę za Agą - buuuuu

Odnośnie kulek, to mi się jeszcze przypomniało, że w tamtym roku po Halą Ludową (Stulecia) była jakiś kiermasz roślin. Szału nie było ale były bukszpany - na jednym stoisku było z czego wybierać - i były kulki, niewielkie i większe. Wtedy kupiłam sobie jedną - za 12 zł.

Myślę, że w tym roku mogłbyśmy tam też zrobić zbiorowy zlot

w ubiegłym roku też planowałam wypad pod Halę, ale coś innego mi wypadło. Justyna, a w którym miesiącu wypada kiermasz?
stychaz 14:02, 08 mar 2013

aga_pe napisał(a)

w ubiegłym roku też planowałam wypad pod Halę, ale coś innego mi wypadło. Justyna, a w którym miesiącu wypada kiermasz?

W połowie maja. Pamiętam, że sprzedawane bukszpany miały całkiem spore przyrosty.
aga_pe 14:04, 08 mar 2013

stychaz napisał(a)

W połowie maja. Pamiętam, że sprzedawane bukszpany miały całkiem spore przyrosty.

to teraz tylko trzymać kciuki, żeby mi nic nie wypadło
Wieloszka 14:09, 08 mar 2013

aga_pe napisał(a)

zakupy udane, stokrotki kupione, inne kfiatki tyż. 100 sztuk miniaturowych żonkilków - a to na jutrzejszą imprezę.
Mech kupiony na wianek Kupiona też duża donica na kompozycję i trochę zawieszek w okno
- zdjęć nie mam bo aparat mi całkiem padł.

No naopowiada, naopowiada - a potem każe wysilać wyobraźnię, jak to wszystko wyglądało, bo fotek ni ma
Wieloszka 14:11, 08 mar 2013

stychaz napisał(a)

To ja już się piszę na wspólny wypad! A to było w sobotę czy w niedzielę? A jeśli przez cały weekend, to kiedy lepiej zakupy robić?
aga_pe 14:12, 08 mar 2013

i du....., sprawdziłam. Kiermasz pod Iglicą w tym roku jest 18-19 maja. Kurcze, w sobotę jadę do Arboretum w Sycowie, a w niedzielę Młoda ma urodziny
no chyba, że umówi się ze znajomymi na wypad do kina. Wtedy mamusia chętnie zawiezie do Wrocka