Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenie o...

Marzenie o...

kasiula79 09:12, 06 paź 2013

Agatko te trawki to Frosted Curls - w górę już za bardzo nie pójdą, bardziej na boki.

(mnie też o dziwo się podoba, ale to w końcu już piąta przemiana tej rabaty)
Gabisia 13:58, 07 paź 2013

Kasiul, jak dobrze, że gościłaś na moim wątku, bo taaaaaki piękny ogród by mi umknął
Oprócz wszystkich cudnych i typowo ogrodowiskowych nasadzeń, bardzo spodobała mi się obwódka maryjna ( z berberysu Maria). Piękny żółty kolor i jesienią ślicznie się przebarwia.
Jesteś szczęściarą, bo oprócz bajecznego ogrodu masz za płotem cudne okoliczności przyrody - zwłaszcza lasek brzozowy
Pozdrawiam!
Janina 10:02, 08 paź 2013

Podglądam Twój wątek i jestem zachwycona.
kasiula79 11:28, 08 paź 2013

Gabisia napisał(a)
Kasiul, jak dobrze, że gościłaś na moim wątku, bo taaaaaki piękny ogród by mi umknął
Oprócz wszystkich cudnych i typowo ogrodowiskowych nasadzeń, bardzo spodobała mi się obwódka maryjna ( z berberysu Maria). Piękny żółty kolor i jesienią ślicznie się przebarwia.
Jesteś szczęściarą, bo oprócz bajecznego ogrodu masz za płotem cudne okoliczności przyrody - zwłaszcza lasek brzozowy
Pozdrawiam!

Cześć Gabrysiu - fajnie że wpadłaś.
Berberys Maria jest niesamowity-bezproblemowy, rośnie szybko (nie nadążam z cięciem) i faktycznie jesienią ładnie się przebarwia (postaram się dzisiaj zrobić mu zdjęcia - kolor "nietuzinkowy")

okoliczności przyrody za płotem są może i cudne, ale trochę z nimi mam kłopotu i nie chodzi mi o grabienie liści jesienia (to mi akurat nie przeszkadza). Ten gaik brzozowo-olchowy jest posadzony bardzo blisko ogrodzenia, a więc daje dość dużo cienia. Efekt tego jest taki że derenie, trawy, klon które mam od tej strony posadzone bardzo "wyciągają" się w kierunku słoneczka, co niezbyt fajnie wyglada patrząc z boku na rabatę. Póki co nie interweniuję u sąsiada pielęgnując "przyjaźń sąsiedzką", chociaz nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam.

pozdrawiam również
kasiula79 11:29, 08 paź 2013

Janina napisał(a)
Podglądam Twój wątek i jestem zachwycona.

jak to miło słyszeć - widzieć takie słowa

Dziękuję bardzo i zapraszam
MarzenaG 09:28, 11 paź 2013

Ja również podglądam Twój wątek-właściwie dzisiaj od rana przeczytałam całość - jestem nowa na forum, zachwycona Twoim ogrodem.Gdybym miała takie możliwości chciałabym u siebie takie cudeńka., Pozdrawiam,
kasiula79 15:30, 11 paź 2013

MarzenaG napisał(a)
Ja również podglądam Twój wątek-właściwie dzisiaj od rana przeczytałam całość - jestem nowa na forum, zachwycona Twoim ogrodem.Gdybym miała takie możliwości chciałabym u siebie takie cudeńka., Pozdrawiam,

ogród chyba jeszcze tak do końca nie zachwyca,chociaż mam nadzieję, że jak pan skończy frontowe ogrodzenie - dokończę nasadzenia i wtedy możliwe że kogoś zachwyci - roślinki też będą większe i efekt przez to inny

pozdrawiam serdecznie
kasiula79 16:00, 11 paź 2013

pokażę jak niesamowity jest berberys Maria, który mam posadzony jako mały żywopłocik:

oto jego jesienne kolory - pomimo że zdjęcia nie oddają prawdziwych kolorów twierdzę, że jest niesamowity: od letniego seledynowego koloru potrafi przejść jesienią w ogniście czerwono-różowy odcień

a tak go widać na rabacie z daleka (nie patrzymy na trawnik, na którym widać już działanie roundapu):

dla przypomnienia : ta sama obwódka latem:

leon60 16:11, 11 paź 2013

Świetny jest rabata aż płonie
malgorzata_s... 16:25, 11 paź 2013

Cudny kolorek. Ta rabata ogólnie piękna i taka ogrodowiskowa. Pozdrawiam