Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenie o...

Marzenie o...

Zielona 19:45, 14 maj 2014

Jak ładnie o tym napisałaś... Wiesz.... ja też czuję się coraz mniej zielona Uczę się, czytam, oglądam ogrody innych i wybieram dla siebie to, co mnie najbardziej ujmuje. I to planuję u siebie. Wiesz... kiedy czytałam watek Sylwii, trafiłam na miniaturę Jej projektu. Dzisiaj znam Jej ogród na pamięć i powiem Ci.... w nasadzeniach jest baaardzo różny od tego projektu.

Róże - czytałaś u mnie. Też się zarzekałam. A potem trafiłam na Kasię (Robaczek) i utonęłam w Jej ogrodzie. No i mam róże Bonica z Jurajskiego mnie zachwyca. Mam na nią plan Tylko nie piszę o wszystkim, bo mam wrażenie, że bym zamotała Czytającym... Pokazuję to, co aktualne. Ogród będę tworzyć długo i na długo. Obym mądrze go zaplanowała. Fajnie wiedzieć, że mimo projektu też sama kombinujesz. I - jak widzisz - te Twoje miejsca bardzo mi się podobają Ściskam, Kasiek.
kasiula79 11:07, 15 maj 2014

Marta - nie żałuj braku projektu - zresztą TY go przecież masz tak jak napisałaś : wszystko masz poukładane w głowie, wiesz co Ci sie podoba, znasz rosliny i ich potrzeby. Po tym co widziałam u Ciebie - wiem że dasz radę, a ogród który tworzysz już jest na wysokim poziomie!

swój projekt zamawiałam jakiś czas temu (czyt. dawno - wtedy moje pojęcie ogrodowe było właściwie żadne), i powiem szczerze, że gdybym teraz miała go zamawiać - mocno zastanowiłabym sie nad tym Pomimo projektu zmieniam nasadzenia, bo sama najlepiej wiem np jak bardzo jest nasloneczniona rabata, na której projekt przewidywał różaneczniki (póki co nie ma tam grama cienia, - nie mam instalacji nawadniającej, więc rh nie bardzo dałyby tam radę).

i ostanie moje przemyślenie : nawet najlepszy projekt nie uczyni ogrodu pięknym, jeśli jego właściciel nie bedzie go kochał, a przynajmniej choć troszkę lubił

ściskam Cię mocno
Gabrysia_ 11:11, 15 maj 2014

Kasiu...piekny ogród
AlKa 11:24, 15 maj 2014

Witam na bierząco podglądam ale zwykle mało piszę. Piękny masz ogród sporo twoich zdjęć pozwoliłam sobie zapisać w inspiracjach. Zaczynam tworzyć rabaty i proszę o radę bo utknęłąm Pozdrawiam
kasiula79 12:16, 15 maj 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Kasiu...piekny ogród

Gabrysiu - dziękuję pięknie i zapraszam
kasiula79 12:27, 15 maj 2014

AlKa napisał(a)
Witam na bierząco podglądam ale zwykle mało piszę. Piękny masz ogród sporo twoich zdjęć pozwoliłam sobie zapisać w inspiracjach. Zaczynam tworzyć rabaty i proszę o radę bo utknęłąm Pozdrawiam

a to bardzo miłe, że mój ogród może być dla Kogoś inspiracją

byłam u Ciebie - niewiele pomogłam - podaj proszę więcej informacji na temat tej rabaty, którą planujesz (przede wszystkim naslonecznienie i jej wymiary).
Zielona 13:33, 15 maj 2014

kasiula79 napisał(a)

i ostanie moje przemyślenie : nawet najlepszy projekt nie uczyni ogrodu pięknym, jeśli jego właściciel nie bedzie go kochał, a przynajmniej choć troszkę lubił

ściskam Cię mocno

masz rację...

...i dziękuję...
Katkak 14:29, 15 maj 2014

Dzień dobry Kwiatuszki na setkę
elzbieta_g 14:37, 15 maj 2014

kasiula79 napisał(a)
nawet najlepszy projekt nie uczyni ogrodu pięknym, jeśli jego właściciel nie bedzie go kochał, a przynajmniej choć troszkę lubił

pięknie to ujęłaś
gratki na 100-kę
kasiula79 17:17, 15 maj 2014

Katkak napisał(a)
Dzień dobry Kwiatuszki na setkę

Kasiu dziękuję

czy to kwiatuszek krzewuszki?