Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenie o...

Marzenie o...

Loosiuu 18:17, 13 maj 2014

Kasiu, nie przejmuj się, że Buk tak wolno rośnie. Jeśli liście ma zdrowe to jest wszystko ok. U mnie w zeszłym roku nie urósł nic. No może z 5 mm. Tylko liście wypuścił. Podlałem go kilka razy nawozem, a na wiosnę podsypałem azofoską. W tym roku wypuścił 30 cm przyrosty Twój też ruszy. Musi się dobrze ukorzenić.
kasiula79 18:24, 13 maj 2014

Loosiuu napisał(a)
Kasiu, nie przejmuj się, że Buk tak wolno rośnie. Jeśli liście ma zdrowe to jest wszystko ok. U mnie w zeszłym roku nie urósł nic. No może z 5 mm. Tylko liście wypuścił. Podlałem go kilka razy nawozem, a na wiosnę podsypałem azofoską. W tym roku wypuścił 30 cm przyrosty Twój też ruszy. Musi się dobrze ukorzenić.

Filip ależ mnie podniosłeś na duchu - jupi! W takim razie czekam na te przyrosty - nawet nie muszą być 30 centymetrowe - wystarczą 25 cm Widzisz z tym wypuszczaniem listków to on już u mnie 3 sezon wypuszcza - tylko nie rośnie. Ale jako że ogród uczy cierpliwości, więc będę cierpliwa - jeszcze jeden sezon
leon60 18:39, 13 maj 2014

Piękny jest ten buk szkoda byłoby go ''likwidować''
Mój już trzeci raz przesadzany żyje pewnie na przyrosty nie ma co liczyć ale może coś ruszy w przyszłym sezonie
Gdzie kupowałaś jeżówki ?
Loosiuu 19:00, 13 maj 2014

Jak go dobrze podkarmisz na wiosnę w przyszłym roku, to wyrośnie pięknie Teraz podlewaj go od czasu do czasu jakimś nawozem uniwersalnym.
agam 19:35, 13 maj 2014

Ja też o jeżówki pytam, zwłaszcza te pierwsze, tańsze.
Mój buczek też marnie rośnie w górę, ale Danusia pisała że one tak mają, więc musimy być cierpliwe .
kasiula79 21:05, 13 maj 2014

leon60 napisał(a)
Piękny jest ten buk szkoda byłoby go ''likwidować''
Mój już trzeci raz przesadzany żyje pewnie na przyrosty nie ma co liczyć ale może coś ruszy w przyszłym sezonie
Gdzie kupowałaś jeżówki ?

Niby wiedziałam że buk wolno rośnie, ale mój to już bije wszelkie rekordy. Jednak wygląda zdrowo, dostał nawozu - niech walczy

namiar na jeżówki wysłałam
kasiula79 21:05, 13 maj 2014

Loosiuu napisał(a)
Jak go dobrze podkarmisz na wiosnę w przyszłym roku, to wyrośnie pięknie Teraz podlewaj go od czasu do czasu jakimś nawozem uniwersalnym.

Tak zrobię Filip - jeszcze raz dzięki
kasiula79 21:06, 13 maj 2014

agam napisał(a)
Ja też o jeżówki pytam, zwłaszcza te pierwsze, tańsze.
Mój buczek też marnie rośnie w górę, ale Danusia pisała że one tak mają, więc musimy być cierpliwe .

Aga - poszło
Zielona 21:41, 13 maj 2014

Kasia - już wcześniej chciałam napisać Tobie to, co przeczytałam w wypowiedzi Filipa. Dokładnie takie info dostałam w moim CO. Że mam dać temu bukowi czas i nie zrażać się postojem w pierwszych sezonach po posadzeniu. Dlatego kupiłam dużego Ważne, że ma liście zdrowe. Zostaw go w spokoju, to zaskoczy Cię prędzej, niż się spodziewasz. Trzymam za to kciuki.

PS A jeżówek zazdroszczę. Bo piękne sadzonki. Już dzisiaj zapisuję się na przyszłoroczne siewki

Kasiek... a jeśli chodzi o Twój ogród... pokażesz to miejsce, które było zaorane? Jak teraz tam wygląda?
agatanowa 21:58, 13 maj 2014

kasiula79 napisał(a)
moja dzisiejsza przesyłka: jeżówki Pink Double Delight:

i druga przesyłka - również jeżówki, ale w odmianie Southern Belle

Obydwa rodzaje w kolorze róż, z tym że jeżówki z pierwszej przesyłki zdecydowanie są większe, a cena o połowę mniejsza

a gdzie zamawiałaś Kasiu?