Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenia i plany vs. rzeczywistość

Marzenia i plany vs. rzeczywistość

Basia_1987 22:24, 11 kwi 2013

A jakie opryski będziesz wykonywać?
magnolia 09:14, 12 kwi 2013

wkleję obrazek- propozycja żeby dodać cos , jakby rzucić w pasy - w ten sposób z koniec tych pasów będzie 'zgubiony', co wydaje mi się ciekawe, no i będzie niewielki kontrast wysokości, przez co ta przestrzeń będzie sie wydawać mniej rozległa

to cos to kule z bukszpanu, lub stozki z bukszpanu, albo jakies hortensje- nawet nie muszą być te same, moga być np Bomshel, czy Dart's Little Dot- takie niższe.
butterfly 09:19, 12 kwi 2013

Cześc MAgnolio

I tu mi zabiłas gwoździa - bo i bukszpany i hortensje mi sie tam widzą....
Wiem, że musze wybrac jedno...
butterfly 09:23, 12 kwi 2013

Basia_1987 napisał(a)
A jakie opryski będziesz wykonywać?

Hm, planowałam Promanol - ale muszę najpierw pooglądać czy nie za późno (wczoraj jeszcze nie było za późno ), czy pączki nie puściły, ale bukszpany na pewno psiknę, brzoskwinie musze spryskać
paola1a 17:46, 12 kwi 2013

Idąc za Twoim przykładem kupiłam dziś w lidlu petunie, też były tylko białe ale wzięłąm dwie ostatnie paletki. W poniedziałek mają być w brico marche to dokupie jakiś drugi kolorek i może będą ładniejsze Bo np. w lidlu lobelia 10 sztuk za 11,99 a w brico za 8,99 i o wiele większa i gęściejsza więc może z petuniami będzie tak samo
Basia_1987 13:23, 13 kwi 2013

Właśnie pytałam w wątku bukszpanowym Danusia pisała ,że temperatura do 10 st. więc sama już nie wiem czy nie za późno
Rench 16:05, 14 kwi 2013

Na co opryski bedziecie robić,oswieć mnie bo ja mam zaległosci kilkudniowe wszędzie
Jutro mają mi dostarczyc róże z floribundy,a mnie tak dzisiaj gnaty po weselu bolą,że az mnie preraża jak ja to jutro przeoram
butterfly 16:10, 14 kwi 2013

Wczoraj żadnych oprysków nie zrobiłam - deszcz.... , ale jak za późno to może i lepiej że nie dałam rady...

Pogoda wczoraj i dziś taka sama - słońce na zmianę z deszczem, wiatr silny i przewiewa te chmury w tę i we w tę...
Z prac ogrodowych - zasadziłam pierwsze roślinki zamówione - hosty 'Dancing in the rain' i jarzmiankę 'Major Alba'

kłącza ogromne

Jestem mega zadowolona z zakupów u p. M. Podstolca

Reszta dnia upłynęła na pikowaniu. Przeplewiłam tez jedna rabatę - dużo biorąc pod uwagę fakt, że byłam tez w pracy
butterfly 16:15, 14 kwi 2013

Rench napisał(a)
Na co opryski bedziecie robić,oswieć mnie bo ja mam zaległosci kilkudniowe wszędzie

No własnie, ja nie teraz to nie wiem...
Na Promanol już chyba za późno - mam napisane że temp. 6-10 st... ale w innych notatkach, że temp. 12-15 st... - sama nie wiem...

Chciałam jeszcze Sylitem prysnąć brzoskwinie

Na razie pogoda za mnie zdecydowała bo przelotnie pada...
butterfly 21:29, 18 kwi 2013

Dzień robi się coraz dłuższy a mnie brakuje czasu...

W domu robota sie nawarstwiła i musiałam się tym zająć.

W ogrodzie wyczyściłam żurawki - Obsidian zdecydowanie lepiej sobie poradziły niż Midnight Rose Select.

Niestety Citronelle całe wyżarte przez opuchlaki....Niektóre wypuszczają mikroskopijne listki - muszę je przesadzić do doniczek i podleczyć...

Ostatnio najwięcej czasu zajmuje mi pikowanie...

A u mnie znów biało.....

Dziś w Lidlu zakupiłam szpadelek do kancików