Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

jula81 23:15, 28 maj 2014

Sebek napisał(a)

No to kiepsko...Opuchlaki najpierw biorą się za żurawki, ale Marzenie również zjadły różaneczniki i inne cenniejsze rośliny - więc walcz z nimi Nawet nie chodzi o te żurawki, ale o resztę ogrodu

Na opuchlaki chyba jest ostateczny czas na zwalczanie. U mnie tego od groma jak przekopywałam dziś ziemię w ogrodzie . Feee...
dursban radzi sobie?
Sebek 00:12, 29 maj 2014

Zeta napisał(a)

Wyszkolę psy na łapanie tych dziadów....

Jeśli zjedzą byle co to możesz
Tylko one siedzą w ziemi, więc z ogrodu pewnie niewiele zostanie
Sebek 00:14, 29 maj 2014

jula81 napisał(a)

Na opuchlaki chyba jest ostateczny czas na zwalczanie. U mnie tego od groma jak przekopywałam dziś ziemię w ogrodzie . Feee...
dursban radzi sobie?

U mnie zadziałał, choć dziś odkryłem jedną larwe... Trzeba go stosować kilkukrotnie, niestety
Madzenka 06:23, 29 maj 2014

Wreszcie doczytałam do konaca.. Bo wczoraj usnęłam
jula81 07:03, 29 maj 2014

Sebek napisał(a)

U mnie zadziałał, choć dziś odkryłem jedną larwe... Trzeba go stosować kilkukrotnie, niestety

Sebastian, dursbanem opryskujesz też pod roślinami i nic im(roślinkom) się nie dzieje?
Dziś zakupie ten środek i zamierzam go użyć. Przeczytałam całą ulotkę ale tam nie ma wzmianki czy po roślinach.albo źle odczytałam bądź niedoczytałam.
Borbetka 08:34, 29 maj 2014

Trawka Ice Dance godna grzechu, choć mam jedną w przechowalniku i żółte liście ma od spodu. Chyba głodna jest. Muszę przesadzić
Dużo masz bylin Sebek. Taka angielskość się robi u Ciebie, szlachetność .
Czytam dużo o opuchlakach i nawet krewetki widziałam tu na zdjęciach (ble) i w tym jednym przypadku bardzo dziękuję Panu Kretowi. Co kilka dni zadeptuję kółeczka z podniesionej ziemi wokół żurawek. Wiem, że tam pewnie jest jakieś menu.
regli 09:21, 29 maj 2014

Sebek, czy Dursban nie wytłukł Ci przy okazji wszystkiego innego co rusza się w ziemi i niekoniecznie jest szkodnikiem? U mnie póki co opuchlaków nie ma, ale za to jest cała masa pędraków.
baraga1904 12:21, 29 maj 2014

...100 postów mam do przeczytania!!! szalejesz z wątkiem Sebek ale widzę po pierwszych fotkach że jest tego powód...
baraga1904 12:26, 29 maj 2014

...podzielam zdanie dot carexów Ice Dance - rosną szybko. bezproblemowo i dają niesamowity efekt...jestem nimi zachwycona..teraz kolej na testowanie Evergold...
ewakatowice 12:33, 29 maj 2014

Sebuś, szalona kopanina, przestawianie, przenoszenie aleeee się dzieje.
Rewolucja z widowiskowym pokazem. Pięknie.