Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Gocha 08:52, 04 cze 2014

Sebek napisał(a)
Pozdrawiam zagladajacych Dzisiaj objechalem kilka szkolek i głupiego miskanta variegatusa nie znalazłem, nawet w szkolce co specjalizuje się w produkcji traw... Kupiłem jedynie dwie perovskie i dwie turzyce bronzita, które po przymiarce nie konweniuja... Ale carexy dorodne i po 5 złotych, deal życia Za to perovskie z trzema drobnymi pedami po 15 zł, trochę przesada wg mnie...
Fotek nie ma, pracuję Macham

Sebek trochę źle , że tak daleko mieszkasz od Lublina. Zaprosiłabym Cię i zaprowadziła tam gdzie ja kupowałam perovskię po 5 zł. Jaka ona była to możesz zobaczyć u mnie na 38 str,Ja ją jeszcze trochę pouszczykiwałam i ona później odchorowała to ale już teraz jest w porządku, bardziej się rozkrzewiła a o to mi chodziło. Pozdrawiam.
Kindzia 09:53, 04 cze 2014

Ja Variegatusa przez internet kupowałam, nie mogłam znaleźć u nas. Ładne sadzonki. Masz linka

http://sklep.szkolka.radom.pl/miskant-chinski-variegatus-miscanthus-sinensis.html
Sebek 12:06, 04 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Perowskie drogie, tez mnie to dziwi od kilku lat dlaczego perowskie są wielokrotnie droższe od lawendy.
Z bronzity będzie Pan zadowolony. Najbardziej konweniuje z mocno zielonymi trawkami , najlepiej ze stipą i bukszpanami

Przymierzyłem je w bylinówce, bo tam je kupiłem - i nie pasują... za to w bukszpanach super, ale musiałbym wyciepać żurawki, które też tam pasują... I zostałyby same trawy na rabacie... Zrobię fotki jak przymierzę i będziecie oceniać
Sebek 12:10, 04 cze 2014

Gocha napisał(a)

Sebek trochę źle , że tak daleko mieszkasz od Lublina. Zaprosiłabym Cię i zaprowadziła tam gdzie ja kupowałam perovskię po 5 zł. Jaka ona była to możesz zobaczyć u mnie na 38 str,Ja ją jeszcze trochę pouszczykiwałam i ona później odchorowała to ale już teraz jest w porządku, bardziej się rozkrzewiła a o to mi chodziło. Pozdrawiam.

No to tylko mi zostaje zazdrościć Ale już kupiłem - trudno To tylko dwa krzaczki, a szukając ich gdzie indziej tyle samo poszłoby na paliwo... Oby tylko się przyjęły!
malgorzata_s... 12:13, 04 cze 2014

Macham Sebuś Tęsknię za twoimi fotkami
Sebek 12:31, 04 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Ja Variegatusa przez internet kupowałam, nie mogłam znaleźć u nas. Ładne sadzonki. Masz linka

http://sklep.szkolka.radom.pl/miskant-chinski-variegatus-miscanthus-sinensis.html

Dziękuję
Sebek 12:41, 04 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Macham Sebuś Tęsknię za twoimi fotkami

Kiedyś zrobię - jak się odrobię Na razie rekrutuję się na studia i pracuję - praca lekka, aczkolwiek czasochłonna bardzo.... Również macham
rozajerycha 21:28, 04 cze 2014

Sebek pomysł z korkami bardzo dobry,powodzenia w poszukiwaniach czegoś fajnego z konkretnym szmalcem
Ściskam i pozdrawiam
martek
Iwk4 00:22, 05 cze 2014

Trzymam kciuki, ucz się ze zdwojoną chłonnością umysłu.
Madzenka 09:28, 07 cze 2014

Rzuć robotę i wracaj na forum!