Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Zielona 17:09, 08 cze 2014

Sebastian - przywrotnik z szałwią to podobno oklepane zestawienie, ale jest piękne. U siebie też tak posadziłam - na wzór słynnej kompozycji na tle białego płotu, do której wszyscy wzdychają. Fotki doskonałe. Ostatnio mam taką refleksję, że Ogrodowisko uczy komponowania roślin, ale też umiejętnego ich fotografowania. Pewnie uśmiechasz się codziennie do swoich rabat. Już czekam na lilie u Ciebie. Nigdy nie byłam ich fanką, ale... forum ma moc, która przekonuje mnie do wielu roślin. Być może i do lilii Pozdrawiam.
Sebek 17:30, 08 cze 2014

jula81 napisał(a)

Sebek... czy te storczyki to świeżo zakupione masz? Bo ja mam takie podobne ale za nic nie chcą tak kwitnąć jak były nowe. Kwiaty są mniejsze. Jaki nawóz stosujesz? Bo ja pałeczki do stoczyków.Zastanawiam się czy nie powinnam w płynie dodatkowo stosować.

Ten Mama dostała w prezencie na dzień matki Nawozy stosuję rzadko, zimą kupiłem sobie buteleczke na promocji w Tesco i chyba dwa razy go użyłem
Sebek 17:35, 08 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Bog zesłał taki żar z nieba że można tylko odpoczywac w cieniu i podlać kwiatki wieczorem On wie co dla mnie dobre w niedzielę

A fotki piekne SOM ,

Rzeczywiście jest ciepło - chyba przeniosę się z książką na zewnątrz A kffiatki podlałem wcześniej, więc mam wolne Choć muszę kupić nawóz do balkonowych, bo miałem tylko resztki z zeszłego roku...
Sebek 17:38, 08 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Nożyce fiskarsa są the best, uwierz investycja szybko się zwróci zaoszczędzonym czasem i urodą roślin. ROI bardzo dobre

W lipcu mam urodziny, więc będę drążyć temat Wiosną miałem żółciutkie bukszpany, tak były potargane od tępych nożyc...
Matka 17:38, 08 cze 2014

Ja też się ustawiam w kolejce po nasionka tej 'innej' szałwiproszę
Sebek 17:40, 08 cze 2014

Napia napisał(a)
Sebek, dzięki za piękne zdjęcia. Trochę ich brakowało szałwia z przywrotnikiem jest śliczna. Pozdrawiam

Może teraz znów będę bardziej czasowy to zdjęcia będą częściej... Bo w tym tygodniu to pracowałem po 13 godzin dziennie i wszystko poszło w odstawkę...
Sebek 17:41, 08 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Ależ pięknie rozrosły Ci się rośliny Przywrotnik ciachasz po kwitnieniu?

Wycinam jedynie kwiatostany, ale jak już są naprawdę brzydkie Ania asc obcina całe i potem jej odbijają
bociek 17:46, 08 cze 2014

Sebek, tez mam nozyce do ciecia zywoplotu z F. i jestem szalenie zadowolona, takze kuj zelazo poki gorace.

Zdjecia robisz superowe Ladnie Ci sie rozrosl przywrotnik a w parze z szalwia cud miod malina i orzeszki w czekoladzie
Sebek 17:46, 08 cze 2014

Zielona napisał(a)
Sebastian - przywrotnik z szałwią to podobno oklepane zestawienie, ale jest piękne. U siebie też tak posadziłam - na wzór słynnej kompozycji na tle białego płotu, do której wszyscy wzdychają. Fotki doskonałe. Ostatnio mam taką refleksję, że Ogrodowisko uczy komponowania roślin, ale też umiejętnego ich fotografowania. Pewnie uśmiechasz się codziennie do swoich rabat. Już czekam na lilie u Ciebie. Nigdy nie byłam ich fanką, ale... forum ma moc, która przekonuje mnie do wielu roślin. Być może i do lilii Pozdrawiam.

Lilie wiosną wędrowały po rabatach - nie kwitną zbyt długo, a potem ich liście straszą aż do mrozów. Teraz mam je poupychane w różne miejsca i na razie mnie nie straszą A ogrodowisko uczy duuużo - w każdej dziedzinie życia
Sebek 17:50, 08 cze 2014

bociek napisał(a)
Sebek, tez mam nozyce do ciecia zywoplotu z F. i jestem szalenie zadowolona, takze kuj zelazo poki gorace.

Zdjecia robisz superowe Ladnie Ci sie rozrosl przyrotnie a w parze z szalwia cud miod malina i orzeszki w czekoladzie

Raz ciąłem tymi z Fiskarsa i byłem zachwycony Będę ich szukać
Orzeszki w czekoladzie - hmmmm, zjadłbym

Idę - wrócę wieczorkiem