Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Aleksandra 22:46, 05 sie 2014

Sebek, robisz piękne zdjęcia, a Twoje Silver Dollary są zachwycające, pięknie wkomponowane, może i ja moje posadzę na przodzie przed domem, zainspirowales mnie

Pozd. serdecznie
Sebek 09:16, 06 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Sebek ja używałam do tej pory mniszka, ale niestety nie na wszystkie chwasty działa (u mnie jest problem ze szczawikiem rożkowatym)...muszę spróbować z bofixem...do kiedy mogę robić nim opryski?

Myślę, że do października, potem już jest zimno i chwasty mogą przetrwać. Najlepiej wykonać ten oprysk w upały, bo wtedy najszybciej działa
Sebek 09:17, 06 sie 2014

AlKa napisał(a)

Mądrzze radzisz
Hortki piękne masz

Te rafy wynikają tylko i wyłącznie z doświadczenia A Hortki wyglądają rzeczywiście d
fajnie
Sebek 09:20, 06 sie 2014

Bogda napisał(a)

wiem o tym dlatego mój trawnik to:
-oset
-mniszek
-krwawnik(mój M zaproponował mi ostatnio herbatkę z krwawnika)
-koniczyna
-rozchodniki
-smagliczka(co ona tu robi?)
-rogownica
-rumianki
-szczaw dziki
-i inne takie cuda wianki

ale jak się skosi to piękny jest

No to właściwie masz na całej działce jedną wielką rabate Na pewno rogownica i rozchodniki są dobrymi okrywowymi, więc możesz je dać na rabaty chwilowo póki masz pusto, potem łopata i łatwo się ich pozbędziesz
Sebek 09:22, 06 sie 2014

Aleksandra napisał(a)
Sebek, robisz piękne zdjęcia, a Twoje Silver Dollary są zachwycające, pięknie wkomponowane, może i ja moje posadzę na przodzie przed domem, zainspirowales mnie

Pozd. serdecznie

Hortensje warto mieć, bo cieszą od połowy lipca do wiosny, gdy he scinamy Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich
ewa004 09:26, 06 sie 2014

Sebek piękne te Silver Dolar ,teraz mam jeszcze większy dylemat jakie hortki jeszcze u siebie posadzić .
Jak na razie stoi na Wanilkach ....ale ten Dolar tez ładny ...po co tu zaglądałam...już niby wiedziałam co chce
Sebek 09:27, 06 sie 2014

ewa004 napisał(a)
Sebek piękne te Silver Dolar ,teraz mam jeszcze większy dylemat jakie hortki jeszcze u siebie posadzić .
Jak na razie stoi na Wanilkach ....ale ten Dolar tez ładny ...po co tu zaglądałam...już niby wiedziałam co chce

Vanilki też cudne Nie wiem co bym wybrał
Madzenka 06:43, 07 sie 2014

Sebek poczta"am o marzeniach, posażnej pannie , bieganiu po. Brukseli (u Ewy), hortkach i biofix
Czy ja dobrze pamiętam, że planujesz zmienić tę rabatę przed schodami? Dlaczego i co planujesz zrobić?

Ps.po biofix jak długo nie mozna kosić trawy?
Sebek 12:02, 07 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Sebek poczta"am o marzeniach, posażnej pannie , bieganiu po. Brukseli (u Ewy), hortkach i biofix
Czy ja dobrze pamiętam, że planujesz zmienić tę rabatę przed schodami? Dlaczego i co planujesz zrobić?

Ps.po biofix jak długo nie mozna kosić trawy?

Marzenko , myślałem o totalnej demolce na froncie i zrobić go minimalistycznie, ale dalszy ciąg tych rabat jest kokoszkowy i chyba zostanie jak jest Po zmianie rabata s
przy chodniku byłaby dolepiona do reszty ogrodu, jakby zrobiona na siłę, a tego chcę uniknąć... Po bofixie ponoć tydzień nie można kosić, ale u mnie to trwało mniej więcej 5 dni między koszeniem a opryskiem
bociek 12:26, 07 sie 2014

Sebek, cofnelam sie daleko daleko i powiem Ci, ze masz cudnie w ogrodzie. Sciezka obledna. Trawnik bosko zieloniutki. Rosnie Ci wszystko jak na drozdzach. Hortki szaleja Cudnie jest.

Ogrodow bedziesz mial ile zechcesz i jakie zechcesz. Masz zielone geny i zielone palce, wiec to naturalnie przyjdzie

Posazna panna, dobre, dobre. Ja mysle, ze nawet szukac nie bedziesz mocno musial, same beda walic drzwiami i oknami, tylko Cie trzeba wypromowac, jakis PR zrobic Moze Maja??? Tylko teraz juz w innej formie... Albo do reklamy... To jest mysl