Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 23:16, 03 cze 2012

Mille napisał(a)
A jak często można go stosować do żurawek? W ogóle mam prolem, bo czytałam, że żurawkom nie można zalewać 'serduszka', a nie umiem podlewać takich małych sadzonek nie zalewając całej rośliny

Ale ja zawsze po serduszku leję Nie można go zakopać - ale lać można spokojnie - przecież wyschnie

Jak często - raz w miesiącu?
Sebek 23:18, 03 cze 2012

alinak napisał(a)
Sebek wyrosłeś na gwiazdę ogrodowiska . nie chce wiedzieć co będzie dalej .......całe Wadowice twoje .widzę że bylinki u ciebie już się zadomowiły . nie narzekaj na chwasty , za kilka lat jak wszystko bujnie , nie będzie ich widać

Na razie muszę je wyplewić - dzisiaj troszkę tego zrobiłem, ale pod parasolem się nie dało
Mille 23:19, 03 cze 2012

No to może coś przekręciłam, ale dam sobie głowę uciąć, że gdzieś tak czytałam
Raz w miesiącu... hm myślałam, że tak co tydzień jak kwitnące
Sebek 23:23, 03 cze 2012

Mille napisał(a)
No to może coś przekręciłam, ale dam sobie głowę uciąć, że gdzieś tak czytałam
Raz w miesiącu... hm myślałam, że tak co tydzień jak kwitnące

Chyba co tyle pisze na opakowaniu - ja stosuję jak mam czas biegać z konewką. Szczerze to z Florovitem nie trzymam się terminów i dawek, bo to naturalny nawóz - i dobrze po nim wszystko rośnie. Możesz nawet co tydzień - ja daję większą dawkę dlatego leję rzadziej.
Mille 00:12, 04 cze 2012

A ja odmierzałam w konewce idealne dawki Nie mam doświadczenia z nawozami, dlatego z jednej strony chciałabym stosować maksymalną bezpieczną dawkę, z drugiej jednak żeby nie zaszkodzić roślinom... A ciekawe co by się stało, gdyby np. zamiast co 5-7 dni (zgodnie z zaleceniem dla kwitnących) podlewać np. co 3 dni? Nie żebym miała zamiar to robić, ale ciekawa jestem jakie są skutki przenawożenia florovitem..
Sebek 00:24, 04 cze 2012

florovitem chyba przenawozić się nie da, ale spróbuj na jakichś mniej kosztownych roślinach
malwes 22:25, 04 cze 2012

Mille napisał(a)
A jak często można go stosować do żurawek? W ogóle mam prolem, bo czytałam, że żurawkom nie można zalewać 'serduszka', a nie umiem podlewać takich małych sadzonek nie zalewając całej rośliny

Ja mogę potwierdzić, że żurawkom nic się po Florovicie nie stało - opróz wzrostu . Ja nawożę raz na 10 dni ale tylko 3 serie, do końca czerwa, potem już nie. Lałam nie konewką tylko opryskiwaczem do roślin.
malwes 22:28, 04 cze 2012

Sebek napisał(a)

Z tymi 5 to niezłego suchara walnęłaś Ja raczej na 3 lecę - chociaż nauczycielkę i biologię bardzo lubię - ale zapamiętać to wszystko to kosmos

Pamiętać nie trzeba, grunt, żeby myśleć i wiedzieć gdzie szukać tego, co się zapomniało.
Ja lubiłam pana od matematyki . Uczył myśleć...
Sebek 22:48, 04 cze 2012

malwes napisał(a)

Z tymi 5 to niezłego suchara walnęłaś Ja raczej na 3 lecę - chociaż nauczycielkę i biologię bardzo lubię - ale zapamiętać to wszystko to kosmos

i wiedzieć gdzie szukać tego, co się zapomniało.

Tak jakoś ze ściągami mi się skojarzyło - akurat przy niej ściągać się nie da - ale na szczęście wyszła na chwilkę to i ja miałem chwilkę, aby poszukać tego, czego zapomniałem
anieszka 23:20, 04 cze 2012

A czy można teraz przyciąć cisy i bukszpany, bo kule znowu straciły swój kształt a u Danusi wszystkie były równiuteńkie?