Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 21:07, 07 mar 2015

Dziewczyny się zastanawiają czy wybrać elektryczny czy spalinowy wertykulator, a ja mam napędzany siłą mięśni Ale to szarpanie jest wykańczające - i choć siano wychodzi to jednak niezbyt efektywnie on działa - marzy mi się choćby elektryczny, ale ciągle coś ważniejszego jest do kupienia...

Mój trawnik jak zwykle po zimie wygląda okropnie Na szczęście jest już przygotowany do sezonu - niezbyt dokładnie, ale ciemno się zaczęło robić jak kończyłem Za tydzień lub dwa dostanie nawóz i niech rośnie

Sebek 21:11, 07 mar 2015

Las stokrotek - wylądowały już w donicach, ale fotek nie mam, bo było zbyt ciemno... Jutro o ile zdążę to je cyknę Białe wylądowały w szarych donicach, a różowe w białych - tak jak planowałem W międzyczasie jeszcze umyłem te donice cifem, bo wstyd mi było do takich brudnych sadzić

Sebek 21:22, 07 mar 2015

Stare...

Trzeba zastąpić nowym

Wianki stały się sławne na snapchacie

Sebek 21:23, 07 mar 2015

Jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia, bo te niezbyt oddają ich kolor... Ten jest na drzwi wejściowe do domu

A ten sobie wezmę do Katowic - a co!

Miłego wieczoru Wam życzę i idę pooglądać co dziś zdziałaliście
Sebek 21:26, 07 mar 2015

Ewa napisał(a)
Pracowity dzień i piękne kwiatki

Pracowity i to bardzo - a na twarzy uśmiech od ucha do ucha
Sebek 21:30, 07 mar 2015

dorciabe napisał(a)
Co ty masz za trawy jakieś amerykanskie, ze tak pieknie kwitną
Piękna wiosna a przebisniegi zapisuję, musowo mieć

A no widzisz, na święta miałem amerykański trawnik w gwiazdki to na wiosnę mam amerykańskie kwitnące trawy

Przebiśniegi najlepiej załatwić sobie z jakiegoś wiekowego ogrodu, gdzie rosną od lat, bo te teraz sprzedawane nic nie warte... Nie chcą się rozrastać, a przecież w tych cebulach o to właśnie chodzi
waldek727 21:31, 07 mar 2015

Sebek napisał(a)
Dziewczyny się zastanawiają czy wybrać elektryczny czy spalinowy wertykulator, a ja mam napędzany siłą mięśni Ale to szarpanie jest wykańczające - i choć siano wychodzi to jednak niezbyt efektywnie on działa - marzy mi się choćby elektryczny...[/img]

Powymyślali te durackie maszyny, bo siły w ręcach nie mieli!
Sebuś.
Nie czekaj no na posag.
Bierz ino ten swój wertylator w dłoń i machaj nim po trawniku jak trzeba.
Trawce mus pomóc.
Z samego użalania się nad nią nic z niej nie wyrośnie.
baraga1904 21:35, 07 mar 2015

...Sebek, tez dzisiaj draplam/czesalam mój trawnik ręcznie oj, żałowałam ze odpuściłam zimą siłownię
Zielona 21:53, 07 mar 2015

Sebek... wiesz co... Twojej Mamie należy się pomnik. To, że masz na forum więcej niż jedną chętną przyszłą Teściową już wiemy. Ale Twoja Mama też niech wie, że podziwiamy, jak Ciebie wychowała. Od rana porządki w domu, a potem dzień pracy w ogrodzie. I to wszystko z fryzurą jak od stylisty bo jestem przekonana, że prezentowałeś się tak, jak zawsze. Jestem pod wrażeniem Twojej pracowitości i posyłam pozdrowienia dla Mamy
Sebek 22:16, 07 mar 2015

waldek727 napisał(a)

Powymyślali te durackie maszyny, bo siły w ręcach nie mieli!
Sebuś.
Nie czekaj no na posag.
Bierz ino ten swój wertylator w dłoń i machaj nim po trawniku jak trzeba.
Trawce mus pomóc.
Z samego użalania się nad nią nic z niej nie wyrośnie.

Waldku, my faceci czujemy coś do trawy, bo śledzę Twój wątek i wiem, że trawnik idealny posiadasz Mój trawnik po zimie zawsze tak wygląda, mimo iż testowałem różne sposoby by tak nie było. Przyzwyczaiłem się i po prostu zasuwam co wiosnę z tym ręcznym wertykulatorem By potem w maju trawnik wyglądał tak To zawsze była jedna z najważniejszych roślin w moim ogrodzie I pewnie tak zostanie, bo murawa idealna jest wizytówką domu i ogrodu Wolałbym jedno drzewo i idealny trawnik niż piękne rabaty otoczone chwastowiskiem