Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Milka 12:52, 27 mar 2015

Czesanie widziałam, pomysł z zakupem sprzętu też, ale może lepiej mięśnie trenować
A wianki bardzo energetyczne, jak dla mnie bombastokrotki zostawiam w donicach, nasiewają się i jesienią do gruntu i juz teraz mam ich mnóstwo i zaraz zakwitną
tez je uwielbiam, coś w nich jest
Pszczelarnia 13:04, 27 mar 2015

Sebek napisał(a)

U mnie są łuki, fale i teraz doszły linie proste Lubię swój ogród za to, że jego układ to właściwie trzy pokoje, których nie da się zobaczyć równocześnie To pozwala mi na szaleństwa nie tylko z różnym rodzajem roślin, ale także różnym rodzajem linii rabat

Oglądając dzisiaj Maję stwierdziłem, że poświęciłem tyle czasu, żeby te puste rabaty się zapełniły... A gdy się tak stało, to zamiast się nimi nacieszyć, zgrzytam zębami i rozpoczynam totalną rewolucję, by... znowu były puste Na szczęście Wy mnie rozumiecie Przynajmniej mam taką nadzieję

Rozumiemy.
Polnix - powiadasz?
Napia 00:16, 28 mar 2015

Zmiany na rabacie olbrzymie i w tak krótkim czasie. Podziwiam Latem nie będzie śladu po niedawnych pracach, a będzie widać efekty. Fanie
Kasya 02:39, 28 mar 2015

Sebek napisał(a)

kupiłam taką paskudę (chyba taka sama) jak ty masz pierwszy po prawej na pierwszym planie
i zastanawiam sie czy to byl dobry zakup...
Sebek 06:52, 28 mar 2015

emila napisał(a)

Sebek nie wahaj się użyć sprzętu. Ja zdążyłam zrobić wertykulacje przed opadami deszczu. SAMA. Kupilismy z mężem wertykulator i jestem z siebie dumna. Nie bój się bedzie dobrze. Trawka odrośnie.

Zobaczyłem trawnik i nie chyba nie ma aż tak źle Powoli staje się zielony
Sebek 06:54, 28 mar 2015

abiko napisał(a)
Sebek,pod wrażeniem jestem 2,5 h i tyle pracy samemu? nieźle.

Z przyjemnością zobaczę proste linie w lecie znowu

Wrzuciłam ciemierniki u siebie popatrz, czemu taki uśmiecha miałam

Wertykulacja mnie czeka.. a tutaj pada.

Aga, jak dobrze, że choć czasami zaglądasz Za chwile pójdę obejrzeć ciemierniki

U nas dziś juz nie pada i dobrze, bo rh trzeba przesadzić
Sebek 06:57, 28 mar 2015

Milka napisał(a)
Czesanie widziałam, pomysł z zakupem sprzętu też, ale może lepiej mięśnie trenować
A wianki bardzo energetyczne, jak dla mnie bombastokrotki zostawiam w donicach, nasiewają się i jesienią do gruntu i juz teraz mam ich mnóstwo i zaraz zakwitną
tez je uwielbiam, coś w nich jest

Wypożyczenie lub zakup sprzętu zostawiam do przyszłego roku - trawnik na razie się broni

U mnie stokrotki nigdy się nie wysiały, ale miniaturowe bratki juz tak - te to urosną wszędzie
Sebek 06:59, 28 mar 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Rozumiemy.
Polnix - powiadasz?

Ano Tylko minął tydzień, a oni się jeszcze nie odezwali... Muszę doczytać czas realizacji zamówienia - i w razie czego pomęczyć ich telefonami
Sebek 07:02, 28 mar 2015

Napia napisał(a)
Zmiany na rabacie olbrzymie i w tak krótkim czasie. Podziwiam Latem nie będzie śladu po niedawnych pracach, a będzie widać efekty. Fanie

Na razie pogoda jest dość łaskawa jeśli chodzi o przyjęcie sie roślin - oby wszystko poszło zgodnie z planem
Sebek 07:06, 28 mar 2015

Kasya napisał(a)

kupiłam taką paskudę (chyba taka sama) jak ty masz pierwszy po prawej na pierwszym planie
i zastanawiam sie czy to byl dobry zakup...

Chodzi o cyprysik groszkowy Filifera Aurea Nana? On wcale paskudny nie jest, tylko trudny do skomponowania jeśli dysponuje się jedną sztuką tej rośliny... Danusia je stosuje w większych grupach i zestawione z bylinami o kontrastowym odcieniu dają fajny efekt