Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Asiuniaa 12:19, 16 maj 2015

Sebek napisał(a)

Wg mnie lepiej będzie jak do purpurowych roślin dodasz też coś z tego odcienia - różowe surfinie, pelargonie - coś bardziej wyrazistego niż delikatna bakopa... Np. rozplenica obsadzona różowymi pelargoniami z bakopą w nogach wyglądałaby bosko

Kurcze a już kupiłam bacopę - no nic dokupię i pelargonię tylko donice mam małe muszę zobaczyć czy dam radę upchnąć
gierczusia 19:10, 16 maj 2015

Wróciłam się aż do zamiatania trawnika dobrze ,że doczytałam po co takowe szaleństwo jest wyobrażam sobie minę sąsiadów moi mieli podobne jak widzieli mnie wykładającą gazety na rabacie
O potforze poczytałam l może jutro się wybiorę do tego obisia , bo może u nas jeszcze jeszcze tego Włochacza ńe wykupili
Pozdrowionka
frezja 19:28, 16 maj 2015

Sebastianie-wiem,że cierpisz na brak czasu)- ale...pomóż w kwestii Florovitu;kupiłam ten http://www.leroymerlin.pl/uprawa-i-ochrona-roslin/podloza-nawozy/nawozy-i-odzywki/nawoz-do-roslin-domowych-i-balkonowych-florovit,p148021,l389.html?reco=ITEM_PAGE1
i czy mogę go dolistnie? mimo,że na opakowaniu nie ma słowa o TAKIM zastosowaniu.
Tyle się o nim na forum naczytałam,że też musiałam go mieć)
malkul 20:06, 16 maj 2015

dolistnie też dają
Sebek 21:55, 16 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sebek zamiatanie mnie wcale nie zdziwiło Ja chciałam zamiatać wczoraj ale nie rosę tylko płatki z jabłoni, bo mnie wnerwiały na zieloniutkim trawniku

Gosiu - jak wstawiałem te zdjęcia to wiedziałem, że na pewno osamotniony w takich poczynaniach nie jestem i mnie zrozumiecie
Sebek 21:56, 16 maj 2015

Aska napisał(a)
Dziękuję i to właśnie chciałam usłyszeć jutro bukszpany dostaną korę... Pozdrawiam i życzę udanego weekendu

Weekend intensywny... Nie wyrabiam na zakrętach Ani nie chce myśleć co będzie w czerwcu, gdy nadejdzie sesja...
Sebek 21:57, 16 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Do usług
I jakby co to mogę Cię uraczyć siewkami.... jest ich moc

Aniu - to miłe, ale moje werbeny też się wysiały Na razie są to mini zielone punkty w ziemi, ale powinny urosnąć
Sebek 21:59, 16 maj 2015

07_Rene napisał(a)

Tulipany w różach i fioletach na tle trawnika słodko wyglądają, jak jakieś cukiereczki rozsypane

Cukierki - świetna metafora Szkoda, że już się kończy ich czas... Ale jak tulipany skończą to nastąpi ostatni etap rewolucji
Sebek 22:00, 16 maj 2015

MAD napisał(a)
Gratuluję sukcesów w ukorzenianiu. Nie ma to jak dobra ręka.

Dobra ręka, yhym Czy wspominałem o tym, że zdążyłem je dwa razy przesuszyć trzymając je w słoiku? Wystarczyło dolewać wody
Sebek 22:01, 16 maj 2015

ewa004 napisał(a)
Ja zapomniałam o tym sposobie ukorzeniania werbeny
Ale nasiało mi się trochę więc poczekam aż urośnie .

Ja też czekam na moje siewki Ewa Bo mam zamiar mieć werbenę w kilku miejscach w tym roku