Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

kasia_w 12:26, 03 cze 2015

Hej Sebku
witam się u Ciebie ! poznałam Cię prawie osobiście u Ewy podczas akcji grabowej to i przywitać się wypada Jestem oczarowana Twoją rabatą angielską i właśnie muszę trawnik nawieźć więc kupie azofoskę tym razem. U nas straszna susza, podejrzewam że bez podlewania trawnika się nie obejdzie. Wątek śledzę i pozdrawiam !
Jadwiszka 12:39, 03 cze 2015

Sebku gdzie kupowałeś Caradonnę? nigdzie nie mogę dostać. Piękne te orliki , trawki.... raj
Pszczelarnia 15:38, 03 cze 2015

Rewolucje udane a ta z carexami to już klasyka.
17:07, 03 cze 2015
zakupiłam niebieskie granulki bo gadzina za 1 noc zeżarła paprykę i fasolę ... wczoraj wysypane po ogrodzie i dzis pomór na potegę

jeszcze kilka dni temu wydawało mi się ze nie mam jakos tych slimaków ale jak zobaczyłam dziś ile padło za 1 noc ...echh...za kilka dni kupie zdecydowanie wieksze opakownie!

17:15, 03 cze 2015
kupiałam tez saletrę amonową - jakoś azofoski nie widziałm zobacze co nawalczy ...trawnik u mnie to koszmarek typowy wieśniak
Ensata 17:50, 03 cze 2015

ewakatowice napisał(a)

Moja wina, żeś taki krzepki.
Nic mi nie jesteś winien ja Tobie, ciekawe czy Gosia się jeszcze do mnie odezwie
CO JEJ ZROBILISCIE!!!! aż Kokocha z O znikneła, w taki stan ją wpedziliście!
Sebek 23:04, 03 cze 2015

ewakatowice napisał(a)
Taką bylinówkę musze sobie zorganizować, nie wiem jeszcze gdzie...

Ja bym sobie chętnie zorganizował miejsce na takie graby jak Twoje Albo na brzozy

Bylinowkę machnij sobie przed płotem, przy nowym wjeździe
Sebek 23:05, 03 cze 2015

noemi napisał(a)

A wiesz, dzisiaj mnie mnie Dziewczyny oświeciły , że nie mam ślimaków ślizgaczy prawie, no mało , ale mam wielką ropuchę co mnie straszy i to dzięki niej

Ropuch tez się brzydzę
Sebek 23:06, 03 cze 2015

mateuszmichn napisał(a)

To taka viagr, tylko że o odwrotnym działaniu xd. Muszę powiedzieć dziadkow, bo szukał czegoś na ślimaki bo kapustę posadzil

Też dziś sadzilem zieleninę Tylko, że były to sałaty i truskawki
Sebek 23:09, 03 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Zrobiłam tak jak zalecałeś... nawiozlam trawę azofoską i jest NIESAMOWITA!!! Gęsta, ciemna zieleń, dywan. Sąsiedzi przychodzą i niedowierzają, że kupiłam tylko azofoskę a nie jakiś wypasiony nawóz i mam takie cudo w ogrodzie. Składam więc podziękowania i ukłony za poradę i dopytuję MISTRAZ kiedy i czym dalej traktować mój dywan trawnikowy? Wykonam bez mrugnięcia powieką.

Aniu, skoro tak świetnie zadziałała to stosuj ją dalej, a dopiero jesienią zainwestuj w nawóz jesienny o innym składzie Tez dziś nakarmilem trawnik, azofoską i lubofoską - będę je porównywać