Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 23:37, 14 sie 2015

gierczusia napisał(a)

aaaa...no to teraz coś wiem może wiec w takim razie ta kawa nieomal jeszcze wakacyjna wypali bo skoro noe porzuciłeś K tak na amen , to kto wie

Ps...zniósł by , zniósł...spokojnie .. A byś miał 4 łapki do kopania , albo i więcej

Musimy się zgadać W nadchodzącym tygodniu kawka raczej odpada, ale potem raczej jestem do Twojej dyspozycji Telefon masz, so call me, maybe

Aktualnie potrzebuję ręce do podlewania
Sebek 23:42, 14 sie 2015

Madzenka napisał(a)
Taki skwar w gorach panuje? Myslalam że tam chłodniej?

Ja też... wybrałem się w koszulce na ramiączkach, bo przecież jak na wysokości niemal 2 tysięcy metrów może być upał? A skóra się mi jednak nie poparzyła, a upiekła... Dosłownie - na ramionach mam panierkę jak kurczak z KFC Muszę sobie znaleźć dobrego dermatologa...
Sebek 23:48, 14 sie 2015

Aska napisał(a)
Cześć Sebek. Biało-szary nalot na cyprysikach lawsona to może być choroba grzybowa czy zwykła mszyca? Nie wiem jaki środek zastosować czy grzybobójczy czy owadobójczy. Zawsze mam problem z właściwą diagnozą . Zastanawiam się czy spryskać najpierw Mospilanem i np. za 2 dni Topsinem czy odwrotnie. Dodam jeszcze, że cyprysiki zaczynają w pewnych miejcach zmieniać kolor na lekko brązowy/kawowy/. Będę wdzięczna za poradę.

Jest bardzo sucho, więc raczej to nie grzyb... Także ja bym leciał mospilanem, a potem topsinem... Nie wiem jaka to choroba, bo one łapią szeroką ich gamę...Zerknij tu - niby mało prawdopodobme jeśli chodzi o warunki występowania, ale objawy są zgodne z tym co piszesz...
mateuszmichn 23:48, 14 sie 2015

Sebek napisał(a)

Ja też... wybrałem się w koszulce na ramiączkach, bo przecież jak na wysokości niemal 2 tysięcy metrów może być upał? A skóra się mi jednak nie poparzyła, a upiekła... Dosłownie - na ramionach mam panierkę jak kurczak z KFC Muszę sobie znaleźć dobrego dermatologa...

A obtoczyłeś w jajku i w bułce? xD
Ja zapomniałem i też się spaliłem przy układaniu chodnika
Sebek 23:54, 14 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)

A obtoczyłeś w jajku i w bułce? xD
Ja zapomniałem i też się spaliłem przy układaniu chodnika

Zapomniałem... Moze dlatego boli jak diabli? Z produktów spożywczych obtoczyłem się jedynie kefirem - już chyba wiem jak się robi biały ser
mateuszmichn 23:58, 14 sie 2015

Sebek napisał(a)

Zapomniałem... Moze dlatego boli jak diabli? Z produktów spożywczych obtoczyłem się jedynie kefirem - już chyba wiem jak się robi biały ser

Hahhaha jak to przeczytałem to parsklem. Widzisz chłopie nie myślisz, bo mogłeś od razu stanąć na ryneczku i twaróg sprzedawać
Całe szczęście moja skóra nie boi się słońca i tylko brązowieje. Mam mówi że chyba byłem gdzieś w ciepłych krajach bo mam plecy takie
Sebek 23:58, 14 sie 2015

Chciałem równiez zameldować, że dziś moje żurawki Southern Comfort, które były moją dumą zakończyły żywot - co najgorsze Citronelle też wyglądają podejrzanie... No nic, przez opuchlaki będa same trawy
mateuszmichn 00:00, 15 sie 2015

Trawa też dobra nie przejmuj się
Asisko_2005 00:09, 15 sie 2015

Sebek, widzę, ze jeszcze światła nie zgasiłeś, doradź mi proszę cośskutecznego na te cholery bezdomne. Wyłazi to nocami z trawy, wielkie, oslizgłe, i nie dośc , że rośliny podgryza to jeszcze elewację uślimarczy.
amelia_b 00:20, 15 sie 2015

Sebek ty się tak nie denerwuj,bo wrzodów dostaniesz. Połowa tu obecnych chciała by mieć taki ogród jak twój