Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 17:29, 25 sie 2015

Sebek 17:31, 25 sie 2015

A na te donice mam nerwa... A raczej na kocanki, bo całkowicie zagłuszyly pelargonie

Sebek 17:33, 25 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)
Ty to zawsze masz szczęście. Przesadzasz rośliny w upał a teraz deszcz. U mnie cały dzień się zapowiada i nic z tego nie ma

Jakbym nie podlewał codziennie tych przesadzanych roślin to uwierz mi, że ten deszcz dużo by im nie dał Ale jak to mówią głupi ma zawsze szczęście I tej wersji się trzymajmy
ewa004 18:17, 25 sie 2015

Sebek a co zrobic jak jeżówki przekwitają
Obciąc tylko kwiat, czy cała gałazkę, czy co ?
mateuszmichn 19:34, 25 sie 2015

Oj wiem wiem, że i tak musiałeś podlewać aby były takie efekty. U mnie też zaczęło trochę padać.
Fotki super ładne, szczególnie hortensje i werbeny, no ten gąszcz przy drzwiach trz niezły
leon60 20:53, 25 sie 2015

hortki mimo że mniejsze prześliczne są i las werbenowy zachwyca
Sebek 20:58, 25 sie 2015

ewa004 napisał(a)
Sebek a co zrobic jak jeżówki przekwitają
Obciąc tylko kwiat, czy cała gałazkę, czy co ?

Odmianowe ponoć się ścina, bo nie wytwarzają nasion, a zagniwają. Te zwykłe purpurowe ładnie zasychają, więc je ścinam wiosną - fajnie wyglądają te kolczaste suszki zimą No i potem jest srylion siewek w rabacie, o ile pierwszy raz plewi się w czerwcu
Sebek 21:03, 25 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)
Oj wiem wiem, że i tak musiałeś podlewać aby były takie efekty. U mnie też zaczęło trochę padać.
Fotki super ładne, szczególnie hortensje i werbeny, no ten gąszcz przy drzwiach trz niezły

Co roku obiecuję sobie, że gąszczu przy drzwiach nie będzie... Zawsze było trudno przejść, ale w tym roku przez posadzenie vertigo najpierw trzeba odgarnąć liście, by się dostać do klamki Każdy kto wchodzi do domu mówi, że nastepny raz przyjedzie z tasakiem Jak dorwę ładne kule bukszpanowe to będą tylko one No, może do tego trawy Przynajmniej nie trzeba będzie codziennie tego podlewać
margaretka3 21:06, 25 sie 2015

Sebek napisał(a)
Chyba już czwarte tłoczenie Glamis Castle Chciałem się wczoraj pochwalić Gosi Margeretce jak pięknie pachnie i na słowach się skończyło Tym razem postanowił tylko kwitnąć, zapachem nas nie uraczył...

Piękna w deszczu. Jeśli ona tak pachnie, jak wygląda, to ja Ci wierzę, że jest co wąchać
Ech, jaka szkoda, że tych wianków to dzień wcześniej nie zrobiłeś, miałbyś mniej do wieszania...
U mnie też popadało, ślicznie wszystko podlało na 10 cm w głąb
Sebek 21:08, 25 sie 2015

leon60 napisał(a)
hortki mimo że mniejsze prześliczne są i las werbenowy zachwyca

Ola, mi się marzy taki szpaler hortensji jak u Ciebie, ale cieszę się i z tych paru sztuk Werbeny na razie podziwiam, ale ja jestem człowiekiem co lubi mieć większość rzeczy zaplanowane do przodu... Dekoracje na Święta Bożego Narodzenia już dawno mam przemyślane i powoli myśląc o wiośnie perspekywa ich obfitego wysiewu w tym miejscu mnie przeraża... Ale pomyślę o tym kiedy indziej