Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 11:01, 08 lip 2012

Evchen napisał(a)
No Sebciu Wniosłeś swój nieoceniony profesjonalny wkład w dokształcenie w temacie dzielenia żurawek A żurawki to jedno z ulubionych dań Ogrodowiska
Danie podstawowe Pan Buksz czyli BukszPan Proszę o instrukcję podziału

Kupujesz dwie sadzonki bukszpanu w jednej doniczce - i je rozdzielasz. KONIEC
Michael 11:35, 08 lip 2012

Sebek napisał(a)

Jaką konkurencję ?

Choooociaż - dzisiaj maluję projekt ogrodu dla cioci - na razie wstępny - i jeśli wypali to będzie super, bo już widzę ten ogród w myślach

To co się nie chwalisz czekamy z niecierpliwością na Twoje wizje na ogród Cioci
Sebek 11:42, 08 lip 2012

Michael napisał(a)

Jaką konkurencję ?

Choooociaż - dzisiaj maluję projekt ogrodu dla cioci - na razie wstępny - i jeśli wypali to będzie super, bo już widzę ten ogród w myślach

To co się nie chwalisz czekamy z niecierpliwością na Twoje wizje na ogród Cioci

Szczerze - myślałem, że się ucieszy....ale chyba nic z tego No trudno - działka jest typowa to może sobie go zostawię dla kogoś innego
Enya73 11:43, 08 lip 2012

Witaj Sebku! Twój ogród też podglądam i podziwiam od dawna, wcześniej anonimowo, teraz jestem już wśród Was na forum. Postanowiłam i ja pokazać swoje poczynania w ogrodzie, który tworzę z pomocą męża. Serdecznie zapraszam do mojego skromnego wątku
Mam do Ciebie pytanie a propos żurawek. Kupiłam w zeszłym roku jesienią takie same żurawki żółtego koloru (nazwy odmiany nie pamiętam) i w tym roku najpierw pięknie wypuściły nowe przyrosty, ale niestety w ostatnim miesiącu strasznie zmarniały. Brzegi obsychają i brązowieją. Chodzę koło nich codziennie. Podlewam jak jest ciepło (oczywiście wieczorem po zachodzie słońca), nawoziłam je wczesną wiosną. Jak sądzisz czy to jakaś choroba grzybowa po ostatnich częstych gwałtownych deszczach? Co robisz, że Twoje wyglądają tak zjawiskowo, mimo słonecznej wystawy?

Pozdrawiam serdecznie
Michael 11:46, 08 lip 2012

To chociaż się pochwal co naskrobałeś jestem b.ciekawy pewnie inni też
Sebek 11:48, 08 lip 2012

Enya73 napisał(a)
Witaj Sebku! Twój ogród też podglądam i podziwiam od dawna, wcześniej anonimowo, teraz jestem już wśród Was na forum. Postanowiłam i ja pokazać swoje poczynania w ogrodzie, który tworzę z pomocą męża. Serdecznie zapraszam do mojego skromnego wątku
Mam do Ciebie pytanie a propos żurawek. Kupiłam w zeszłym roku jesienią takie same żurawki żółtego koloru (nazwy odmiany nie pamiętam) i w tym roku najpierw pięknie wypuściły nowe przyrosty, ale niestety w ostatnim miesiącu strasznie zmarniały. Brzegi obsychają i brązowieją. Chodzę koło nich codziennie. Podlewam jak jest ciepło (oczywiście wieczorem po zachodzie słońca), nawoziłam je wczesną wiosną. Jak sądzisz czy to jakaś choroba grzybowa po ostatnich częstych gwałtownych deszczach? Co robisz, że Twoje wyglądają tak zjawiskowo, mimo słonecznej wystawy?

Pozdrawiam serdecznie

Może kupiłaś naszą kochaną odmianę citronelle? Niestety one nawet w półcieniu za dużo słońca mają i je przypala - nawet mimo stałych dawek wody. Najlepiej by było jakbyś je przesadziła w cieniste miejsce, oberwała brzydkie liście i podlała florovitem - po nim szaleją
Sebek 11:50, 08 lip 2012

Michael napisał(a)
To chociaż się pochwal co naskrobałeś jestem b.ciekawy pewnie inni też

To było tylko narysowane ołówkiem - ogólny szkic bez znanych wymiarów działki, zasięgu bruków, tarasu - tylko rozmieszczenie roślin - nie ma co pokazywać....
Michael 11:53, 08 lip 2012

Sebku nie bądź taki skromny widać, że drzemie w tobie potencjał dlatego też jestem b.ciekawy jak to wszystko wygląda co połączyłeś z czym itd.
Od czegoś trzeba zacząć nie od razu Kraków zbudowano a pewnie wyszło super i nie hcesz się pochwalić innym
Sebek 11:54, 08 lip 2012

Noooo może coś tam pokażę - zrobię z garden puzzle wizualizację
Michael 11:57, 08 lip 2012

No i odrazu lepiej !!!!
W takim razie czekamy cierpliwie.

A pro po ty żurawki sam rozmnazałeś? czy to pierwsza próba samodzielna ? Ja jakoś nie mam odwagi ich rozmnażać gdyż nie za bardzo wiem co i jak ale po Twoim instruktażu może sie skuszę