....już wyjaśniam.......
Sadu wiśniowego niestety....NIET
... będą tylko TRI wisienki.....i to jeszcze nie moje
Co ja robię......ano robię....PŁOT !!!
Zielony płot między moją działką a działką mojego brata....
Płotu z desek, kutego, czy betonowego między nami nie będzie.....to też taka inspiration z Deutchlandu

.Tam u nich nie ma płotów....te działki łączą się zielenią....wszystko wydaje się optycznie większe....a działeczki tam rzeczywiście maleńkie...
Pisałam kiedyś.....,że połowa drogi wzdłuż mojego domu to rodzina wywodząca się z mojego domu...
Tak się złożyło, że między naszym starym ogrodem, na którym teraz stoi dom mojego brata....(w dalszej części nazywanym B

) a ogrodem wujka nigdy nie było płotu....nawet teraz B nie robi płotu,
no więc trzy działki będą połączone !!!

To bardzo praktyczne.....ciocia chodziła do nas na cukinie...ja latałam do nich na maliny...

Ostatnio przy serze szwajcarskim była potrzebna jeszcze jedna taczka.....więc poszłam i.....wzięłam

A w dziurach serowych są już wisienki, 6 szmaragdów, 2 limki, 2 berberysy,2 ligustry, no i...........
kulki, chyba trzy....
Sadziłyśmy w sobotę, wyszłam z domu o 13.00.....wróciłam do domu 22.30
Głodna, zmęczona i brudna jak świnia....ale SZCZĘŚLIWA

Relacja skromna....bo trudno być projektantem, siłą roboczą, ciocią i fotografem w jednym czasie....
...do każdej dziury worek ziemi........uniwers. lub kwaśnej

Moje paznokcie po sobotniej robocie i po pracy w podwójnych rękawiczkach....ziemie miałam wszędzie, nawet w zębach.....
Dziś wygląda to już inaczej.....wczoraj posiana trawa....pomagały mi i bratowej przy sianiu bratanice...jedna dwuletnia, druga cztery...obawiam się, że w kostce brukowej też będzie trawnik....

W poniedziałek miałam nadzorować chłopaka, który miał układać obrzeże na rabacie.....miałam mu tylko wytłumaczyć.....skończyło się na tym, że układałam je sama z moją mamą.......a u nas w poniedziałek był taki UPAŁ !!! do tego wiatr,który sypał nam w oczy tą suchą ziemią........sama rozkosz...................
Jestem tak dotleniona..........., że padam z nóg