Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

Niage 20:34, 30 mar 2011

Hanusiu, ja też pracuję spacerkiem w ogródku Czerpię z tego same przyjemności, nie trzeba się śpieszyć. Dzisiaj było pięknie,cały dzień spędziłam w ogrodzie, słońce i błękitne niebo, chwilami przecinane lecącymi bardzo wysoko samolotami. Ptaszki śpiewały, pszczółki brzęczały w kwitnącej wierzbie, w krokusach, niemal bezwietrznie, pachniało wiosną Zapomniałam nawet o pracy zawodowej. Był też czas na pierwszą kawę na świeżym powietrzu Połowa ogródka posprzątana po zimie, resztę zrobię popołudniami i w weekend. Później będzie czas na nowe nasadzenia w miejscach, gdzie coś wypadło lub trzeba zmienić.
hanka_andrus 21:23, 30 mar 2011

Lubię ten czas w ogrodzie,kiedy wszystko zaczyna nabierać kolorów.Dziś popijając herbatkę obserwowałam moszczenie się w budce lęgowej pary mazurków.Ciekawe,czy to jest ta sama para co zeszłego lata?
zbigniew_gazda 21:57, 30 mar 2011

Hanusiu bardzo sprawnie Ci to wszystko idzie. Dobrze by było zdjątko dołączyć . Bo tak jak Jola pisze jesteśmy głodni i potrzebujemy żeru .
hanka_andrus 22:45, 30 mar 2011

Będą i zdjątka, jak będzie słonecznie.Teraz pogoda w miarę ciepła u nas,ale pochmurna.Dziś to nawet deszcz postraszył.
U mnie łażenie po ogrodzie z aparatem,TO DZIEŃ RELAKSU ,a nie PRACY,
Taki relaksowy dzionek zapowiada się w sobotę, Mają nam puścić wodę,wszyscy spotkamy się na alejkach,będzie miło,i sympatycznie.Może kawkę,albo herbatkę z prądem się łyknie na rozgrzewkę.?W piątek muszę upiec jabłecznik....
tyna 22:50, 30 mar 2011

fajnie tak, tak mi się wydaje....bo nie znam tego
zbigniew_gazda 22:50, 30 mar 2011

No na herbatkę z prądem to ja bym musiał wydać zezwolenie . Tylko górale mają na ten napój certyfikat.
tyna 22:54, 30 mar 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
No na herbatkę z prądem to ja bym musiał wydać zezwolenie . Tylko górale mają na ten napój certyfikat.

no to ja mam bez licencji takie cosik w domu.... czasami, szczególnie, jak mam awarię pieca co, dwufunkcyjnego, żeby było ciekawiej....
hanka_andrus 22:55, 30 mar 2011

A ja bez certyfikatu zakrętkę odkręcę.W zanadrzu zawsze trzeba coś mieć,oprócz piersi.
tyna 22:57, 30 mar 2011

no to niezły napęd na tych ogródkach macie ja też tak chcę
hanka_andrus 23:02, 30 mar 2011

tyna napisał(a)
fajnie tak, tak mi się wydaje....bo nie znam tego

Justynko,W takich dużych ogrodach/nasz jest podzielony na 200 3-4 arowe ogródki/puszczenie wody to prawdziwe święto,i prawdziwa wiosna,Może być nie za ciepło,ale sąsiedzi ,obok których się pracuje całe pól roku,są jakby rodzina,Wiemy co słychać ,jak zdrowie,no i żeby było wesoło,trzeba wesołość podtrzymywać.Nasz ogród ma już30lat.Jesteśmy z niektórymi od daty założenia znajomymi.Teraz ,jak są to działki rekreacyjne,szczególnie jest miło, bo nie pieli się marchewek i po skoszeniu trawnika jest czas na pogaduszki.