Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

hanka_andrus 20:59, 02 kwi 2011

Wiosenne spotkanie na mojej działce zawsze jest miłe.Szczególnie dla mnie.Otwierając skrzynkę z zaworem do wody znalazłam w niej miłego gościa w towarzystwie żabki.żaba była mała,więc jej nie ruszałam,ale jaszczureczka pozwoliła się po dotykać.Była wychłodzona i tuliła się do ręki.Mogłam więc zrobić jej zdjątko i to nie jedno.Ale zdjęcia ustawiane jedną ręką nie wszystkie się udały.

Po sesji zdjęciowej poszła z powrotem do swej kryjówki.
Sebek 21:05, 02 kwi 2011

Fajny gość, lecz chyba nigdy do gadów i innych podobnych się nie przyzwyczaję. Za to przebiśniegi cudne
Gardenarium 21:16, 02 kwi 2011

Ten ostatni żywopłot nieźle wygląda, ale ja też nie lubię jałowców, też pewnie bym wycięła na korzyść np. hortensji

Instagram Ogrodowiska
an_tre 21:20, 02 kwi 2011

Haniu odwaliłaś ogrom pracy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 21:29, 02 kwi 2011

Kochani, sama tego tematu nie udźwignę muszę czekać na okazję.Jeżeli się uda...... to będzie po jałowcach.Na korzyść liściastych....krzewuszka,porzeczka krwista, jaśmin,pęcherznica,i coś jeszcze....Niektóre z tych już czekają w kolejce na miejsce.
Co do hortensji- to mogę tam wsadzić białą kwitnącą na tegorocznych pędach,ale ta rabata musi być najpierw uprzątnięta- prędzej do tematu nowych nasadzeń nie podchodzę.
Jest to rabata od głównej alei, musi być ładna.Zastanawiam się nad różą rabatową....
Sebek 21:35, 02 kwi 2011

Różanka też by była świetna, tylko, że róże mimo wszystko kłopotliwe są...
zbigniew_gazda 21:41, 02 kwi 2011

Haniu dzięki za zdjęcia. Ogromnie Cię podziwiam . Zdaję sobie sprawę że pewnych tematów sama nie załatwisz. Ale jałowce też bym usunął .
an_tre 21:43, 02 kwi 2011

U mnie zawsze liściaste są przed iglakami, pomimo spadających liści, dzięki liściastym jesień jest pełna uroku ))
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 21:49, 02 kwi 2011

Sebku,a co nie jest kłopotliwe?Aksamitka i koper.....Ale na nie też będzie miejsce.

Gdybym pozbyła się tych jałowców mogłabym całą tę część ogrodu przerobić całkiem w innym układzie.Rozmachu to tam za dużo niema, ale ....... muszę to przemyśleć.Do jesieni mam czas.....
Emilianoparm... 21:54, 02 kwi 2011

hanka_andrus napisał(a)
Kochani, sama tego tematu nie udźwignę muszę czekać na okazję.Jeżeli się uda...... to będzie po jałowcach.Na korzyść liściastych....krzewuszka,porzeczka krwista, jaśmin,pęcherznica,i coś jeszcze....Niektóre z tych już czekają w kolejce na miejsce.
Co do hortensji- to mogę tam wsadzić białą kwitnącą na tegorocznych pędach,ale ta rabata musi być najpierw uprzątnięta- prędzej do tematu nowych nasadzeń nie podchodzę.
Jest to rabata od głównej alei, musi być ładna.Zastanawiam się nad różą rabatową....

czekam na znak sygnał i wpadam z odsieczą