Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

popcorn 13:50, 03 lut 2012

U nas to samo - tez minus 14! A myslalam ze we Wroclawiu cieplej?

pozdrawiam!
Milka 13:53, 03 lut 2012

u nas jednak też srogie mrozy; w ubiegłym roku mieliśmy nawet -32 i zima bardzo, bardzo długa była. Jednak jak rusza wiosna, to nagle
malgocha1960 14:15, 03 lut 2012

Ja dzisiaj na ocieplenie humoru kupiłam sobie 2 gatunki bratków, dzwonka pełnego.Haniu wysiewałaś bratki,kiedy to sie robi?Niby roslina 2letnia,ale jak na rynku sprzedają to pewnie z tego roku z siewu mają?
hanka_andrus 14:26, 03 lut 2012

Kiedyś wysiewałam bratki,ale latem ,w czerwcu.Napisałam w Twoim wątku ,co o tym myślę.Teraz te kilka sztuk kupuję ,bo zawsze można wybrać kolor jaki się chce,a z torebek,mimo etykietek to różnie bywa.Nie mam zdrowia już na produkcję rozsady.Ja sadziłam te najzwyklejsze,teraz tyle odmian,a te holenderskie są delikatniejsze jakby......
malgocha1960 14:29, 03 lut 2012

Najbardziej cieszę się z dzwonka pełnego,uwielbiam te kwiaty.
monteverde 15:45, 03 lut 2012

bratki jak się wysiewa, to zakwitają na drugi rok, Hania ma rację, że lepiej kupować rozsady, bo się widzi co jest
tyna 09:18, 04 lut 2012

Hej, Haniu, dalej taki lajtowy mrozik u Was? A jak ze śniegiem, jest w końcu? Podziwiam kondycję, powinnam chyba sobie takiego zwierzaka zafundzielic, ha, ha, a nie zaflikana dogorywać w domu... pozdrawiam razem ze swoim -23....za oknem
A Bratków nie wysiewam, same to za siebie robią, ja tylko przesadzam wiosną, jesli mi cos nie gra....w tym roku jeden egzemplarz kwitł aż do tych mrozów syberyjskich
hanka_andrus 09:35, 04 lut 2012

Justynko!Czasami to narzekam,że muszę wychodzić z psem.Nie zawsze mi się chce,szczególnie zimą,ale niema tego złego,co by na dobre nie wyszło.Dzięki odpowiedniemu ubiorowi uniknęłam przegrzania,i owiania przez zimne wiatry,i w tym roku....odpukać...jeszcze nie kaszlałam.A jak czuję chrypienie w głosie ,to trzy dni nalewka z kwiatów czarnego bzu przed snem,i po sprawie.
Polecam również sosnowe pędy,chociaż ta nalewka bardzo charakterystyczna ,ale też równie skuteczna.
hanka_andrus 09:37, 04 lut 2012

-8 to żaden mróz! Dziś wnuka na sanki trzeba wyciągnąć !
EPODLAS 10:05, 04 lut 2012

hanka_andrus napisał(a)
Justynko!Czasami to narzekam,że muszę wychodzić z psem.Nie zawsze mi się chce,szczególnie zimą,ale niema tego złego,co by na dobre nie wyszło.Dzięki odpowiedniemu ubiorowi uniknęłam przegrzania,i owiania przez zimne wiatry,i w tym roku....odpukać...jeszcze nie kaszlałam.A jak czuję chrypienie w głosie ,to trzy dni nalewka z kwiatów czarnego bzu przed snem,i po sprawie.
Polecam również sosnowe pędy,chociaż ta nalewka bardzo charakterystyczna ,ale też równie skuteczna.

Haniu, też mam pieska i bardziej dostrzegam zalety z posiadanie zwierzaka niż wady. Wiadomo, że nie raz za bardzo się nie chce, ale jak trzeba to trzeba. Uwielbiam spacerować z moją Misią. Najlepiej jak jesteśmy tylko dwie (mąż chodzi szybko i szybko chce wrócić do domu). W niedzielę mimo mrozu wybiorę się do parku. We Włocławku jest bardzo ładny park. Jeszcze nie byłam w niem tej zimy. Pozdrawiam cieplutko.