Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

zbigniew_gazda 09:09, 04 cze 2012

Haniu - jakby się tak ociepliło to ściągnij polarek. Czekam na fotkę w bikini.
alinaSz 10:01, 04 cze 2012

Witaj Haniu.... dawno tu nie byłam ale najpierw musiałam zajrzeć do Ciebie .....urzekają mnie Twoje zachody słońca..... ja takich widoków nie mam więc zawsze pędzę do Ciebie bo od Ciebie z wysoka piękny widok ...napatrzyłam się.... powąchałam pięknych piwonii..... poczęstowałam się truskawkami ...Twoje są słodsze jak moje i skubnęłam tego pysznego ciasta nawet nie zauważyłaś.i za to dostaniesz moją rozkwitniętą różyczkę...

Milka 10:21, 04 cze 2012

Piękny zachód słońca
dzień dobry i cieplejszych dni życzę, bo u nas zimnica!
Milka 10:21, 04 cze 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Haniu - jakby się tak ociepliło to ściągnij polarek. Czekam na fotkę w bikini.

Ja też
agata19762 13:07, 04 cze 2012

pozdrawiam Cię Haniu
zachód słońca.........CUDO......
kaisog1 13:13, 04 cze 2012

Witaj Haneczko Wpadam do Ciebie i co widzę? Bajkowy zachód słońca..... cudnie
weronika77 13:50, 04 cze 2012

Haniu, Twoje zachody słońca...tylko patrzeć i podziwiać. Jak robisz tak piękne zdjęcia?
Najlepszym malarzem Natura.
Piwonie u Ciebie białe z różowymi, a u mnie najpierw czerwona, teraz ta średnio różowa, a na jasne różowe i białe wciąż czekam, a one wciąż w pąkach.
Pewnie, jak co roku, w sierpniu pojedziemy nad morze kier. Darłówo, może spotkanie z Tobą będzie możliwe.
Serdecznie pozdrawiam!.
ircia 14:03, 04 cze 2012

Haniu, pięknie uchwycony ten zachód słońca
Piwonie cudne w pełnym rozkwicie. A moje ciągle w pąkach.....
Pozdrawiam
hanka_andrus 20:19, 04 cze 2012

IIrciu,Małgosiu,Agatko,Irenko,Alinko,Zbyszku,ja tu na trawniku się wyżywam dzisiaj, a wątek żyje beze mnie ,i tyle gości zawitało do mnie! Dzięki!
Piwonie białe i karminowe ociągają się z kwitnieniem,jednak chłody dały się im we znaki.
Czego nie mogę powiedzieć o mszycach.Te hulają po ogrodzie gdzie im się podoba,Koper,naparstnica rumian, róże, kalina -nic nie jest od nich wolne,Wojna wypowiedziana,dziś pierwsze natarcie Decisem.

Trawnik skoszony,bo już zaczynał kwitnąć.
No i opowiem wam historię pewnego siewu.

Jak zwykle wiosną w szklarni ,bezpośrednio w ziemi wysiewam jednoroczne,żeby je w maju wysadzać na rabaty.Opisuję wsadzam ,patyczek z kartką i czekam. Powschodziły mi wszystkie wysiane .Ale jedna kartka chyba zmieniła miejsce,,podczas podlewania. No i popikowałam do małych doniczuszek to ,co miało napis nachyłek kolorowy./nasiona od sąsiadki/. Cały czas je za takie uważam,bo nie znam młodych kwiatków.Ale dziś zwątpiłam...... Zobaczyłam malutkie kłoski.Do kwitnienia im jeszcze daleko,ale zaczęłam się zastanawiać,że siałam też lawendę,a jej nie mam na rozsadniku.Może to ona?
W każdym razie,cokolwiek by to nie było.... cieszę się z nowych roślinek na rabacie.Bo już siedzą wysadzone,i dobrze się mają.
Pozdrawiam wieczorową porą.
Dzisiejsze zdjęcia będą później,jak się ogarnę.

bociek 21:19, 04 cze 2012

Haniu cud piwonie, pieknie uchwycilas.
U mnie mszyce na jodlach koreanskich, jeszcze tam ich nie bylo

Pozdrawiam