Danusiu,Marto ,witajcie dziewczyny! Rzadko bywam w waszych wątkach,i na dodatek śladu nie zostawiam,ale sami wiecie,czasu brak ,nawet na własny wątek......Lato........
Haniu wszyscy mamy ten problem. Zawsze za mało czasu - czy słońce, czy leje - ostatnio nie mogę nikogo dogonić. Ha - u Olgi jestem zawsze na bieżąco.
Jak zwykle ostróżki na tle szklarenki wyglądają malowniczo.
Haniu - jesli moge... dziekuje za mile slowa i wlasnie Twoj ogrod od ok 2 m-cy jako jeden z pierwszych zaczelam namietnie podgladac...i tak mi zostalo do dzisiaj
Czasu brak na pisanie..to nic, wazne aby go znalezc na prace i odpoczynek we wlasnym raju...
Pozdrawia goraco!
Ano byłam i już wróciłam.Spiekota + 31 .Rano podlewałam po zacienionej stronie ogrodu, pod wieczór z drugiej strony,
Ale zdjęć nie mam,Zbyt ostre słońce.Zaczęły kwitnąć miniaturki różyczki,ostróżki i liatra szykuje kłosy.Ogrodowa hortensja 1 z 5 będzie miała kwiaty na tegorocznych przyrostach.Wykopałam część tulipanów.W szklarence podlałam ,ale już nic tam nie robiłam,bo jest jak w piekarniku.Do domu przytargałam truskawki i zieloną pietruszkę.Na szczęście obiad już na mnie czekał......
A teraz..... szykuje się deszcz....... ale czy z zapowiadanej burzy spadnie coś wilgoci na mój ogródek?
Pozdrawiam.
Gościa z zagranicy szczególnie ciepło witam!
Betysiu,miłe Twoje słowa.Ale mój ogród ,to nie jest wzór dla dzisiejszych ogrodników.....Smar,mydło i powidło,czyli ogrodowy galimatias,Trochę warzyw ,trochę owoców,no i kwiatki.
Wszelkiej maści,do wyboru ,do koloru, ale nowości raczej mało,bo na nich handlowcy największą kasę zbijają.I mnie najzwyczajniej nie stać.
Co nie znaczy,że nie jestem zadowolona z waszych wizyt.Rozgośćcie się,gdzie kto może,w cieniu,na słoneczku, a jak ktoś ma ochotę to zajrzeć po kątach też można.
Pozdrawiam.
Z jakiej tam zagranicy Haniu, ja swoja jestem i serce moje gdzie ojczyzna moja ...
Haniu wlasnie takie ogrody uwielbiam, blizej natury, nieco "dzikie"...przepraszam za okreslenie.
Te wyszukane, rowno wystrzyzone, geometryczne tez piekne ale to nie moje klimaty...poogladac milo ale ja jednak wole ogrod w stylu "jak u babci"...
Co do nowosci to ja ich nie szukam a ogrod jest po to by czuc wiez z przyroda, napajac sie spiewem ptakow, podziwiac motyle, biedronki i cala reszte... dlatego Haniu od tak dawna zagladam do Ciebie.
Oczywiscie Ci, ktorych stac, moga szalec do woli i puszczac wodze fantazji ,podazac za nowymi trendami...Twoj ogrod, twoje podejscie jest blizsze mojej duszy dlatego jestem i bede jesli pozwolisz
Tym czasem milego i spokojnego wieczorku zycze i duzo wypoczynku bo jutro kolejny dzien...
Betysiu, pięknie to napisałaś i jeśli mogę to też się podpisuję pod Twoimi słowami. Jestem stałym gościem u Hani, chociaż nie zawsze zostawiam tu swój ślad.
Haniu już Ci pisałam, że bardzo lubię do Ciebie zaglądać, a dlaczego to Betisia pięknie napisała. Serdecznie pozdrawiam.
Widzisz Betysiu jak Cię tu brakowało. Ja podobnie jak eliza, jestem u Hani częstym gościem, bo blisko mi do jej klimatu takich starych ogrodów "z tradycjami". A Ty to tak pięknie ujęłaś w słowa...
Już jesteś "ogrodowiczanka".