Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

an_tre 20:56, 21 cze 2012

Miałaś wspaniałą wycieczkę Haniu my zbyt rzadko wyprawiamy się poza obrzeża naszych domostw, a na łąkach i w lesie jest tak pięknie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 20:57, 21 cze 2012

Właśnie przed chwilą u Marzenki z wątku O... pisałam, że Polska jest piękna...wystarczy sie rozejrzeć
I tu znalazłam potwierdzenie moich słów.. potwierdzenie po raz kolejny
Zapomniałam napisać, że ostatnio też sżłam przez dikie łąki..i zachwycałąm się dzikimi kwatkami..nawet fotki porobiłam Tyl;e, że nie wstawiłam do wątku..bo i tak swojego kwiecia nie nadążam wrzucać..
pilchova_anna 21:44, 21 cze 2012

Haniu , witam w ogródku . U nas lato , bardzo ciepło . Wszystko kwitnie a najpekniejsze to te łaki , fajne fotki nafociłaś i Frodo sie pojawił. Pozdrawiam ciepło . Anna P .
hanka_andrus 22:49, 21 cze 2012

Anuś ,witaj!To ty cały rok prawie zapisana jesteś do Ogrodowiska i dopiero teraz się ujawniasz?
Dzięki za pochwały ,ale oglądałam Twoje fotki, są o niebo lepsze!
Widziałam poziomki ozdobne w Twoim ogrodzie,masz je jeszcze?No i o róże zapytam....są?
Milka 22:52, 21 cze 2012

Też życzę miłych chwil z gośćmi, a te dzikie rośliny, to u mnie prawie wszystkie, wiadomo, więc jaki mam trawnik
pozdrawiam Haniu
malwes 23:03, 21 cze 2012

Haniu, jaki miałaś piękny spacer - łąka przecudna. I też życzę udanego weekendu w towarzystwie gości.

A co do "wsiowych" ogródków - to ja akurat uważam, że w temacie ogrodów ciężko cokolwiek ocenić negatywnie. Oczywiście są różne style, jest moda na pewnego rodzaju nasadzenia - tyle, że ogród ma służyć czemuś trochę innemu niż "podobanie się". Tak długo, jak daje człowiekowi radość, jak pozwala odnaleźć chwile wytchnienia, jak daje poczucie bycia blisko z przyrodą, jak daje satysfakcję z każdej roznącej czy kwitnącej roślinki...to nie ma znaczenia ile tam jest wzorów i kolorów i czy one są zgodne z trendami czy nie, prawda?
Ja tam się nie przejmuję czy mój będzie wiejski, miejski, japoński, włoski czy polski - byleby był mój. Czy zrobię go sama, czy pomoże projektant - musi być przede wszystkim zgodne z sercem.
Dla mnie ogród Hanusi jest właśnie taki - bo widać w nim całą Hanusię, po prostu

Dobrej nocy.
hanka_andrus 23:20, 21 cze 2012

Gosiu!Lejesz miód na moje serce!I ja tak uważam.Na siłę nie będę dopasowywać ogrodu do trendów,To co zmieniam,wynika z moich możliwości fizycznych do dbania o ten kawałeczek gruntu.Jak nie bedę mogła się schylać,to zapuszczę łąkę, jak w angielskim ogrodzie z Kogutem.
grupa_trzyma... 23:44, 21 cze 2012

Haniu, jeśli znajdziesz chwilkę zajrzyj proszę do mnie na str. 22. Mam tam problem z piwoniami.
Pozdrawiam

Zapomniałabym: tak mnie zaciekawiłaś tą dzięcieliną, że aż poszukałam sobie o niej informacji w Internecie...wstyd się przyznać, ale nie miałam pojęcia do dziś co to jest ta dzięcielina...

Teraz już wiem! Koniczynka! Dziękuję Haniu!

alinak 23:48, 21 cze 2012

Haniu i tak trzymaj ogród twój i piękny . na co nam trendy . to my wyznaczamy tu trendy
betysia 06:44, 22 cze 2012

z calego serca i glebi duszyczki mojej uradowanej niezmiernie ...dziekuje !!!!
i...cudownego dnia Haniu!!!!