Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

jotka 22:30, 04 wrz 2012

Haniu,pajeczynki super uchwycone

Tak szybko sezon pomidorowy zakończyłaś w szklarence? Ja swoją wczoraj zamknęłam, choć to tylko pozory, bo folia "na dachu" i tak porwana. U mnie sporo jeszcze zielonych pomidorów, ale ogórki juz usłyszał pa pa ...

Pozdrawiam Haniu i mam nadzieję, ze zdrówko i kondycja OK
kaisog1 22:42, 04 wrz 2012

Haniu ależ cudne babie lato nam pokazujesz
Klamber 23:00, 04 wrz 2012

Dobrze Haniu że nie wpadłaś w te sieci, nic przyjemnego, u mnie tego towaru na podwórku w bród.
Urszulla 23:08, 04 wrz 2012

O!!!! jakie sieci, a pająki krzyżaki tam były??? Brrrrrrrrrrrrrrrr......
Pamiętam w Borach Tucholskich las z samymi pajęczynami a w środku każdej siedział krzyżak, każdy o innym ubarwieniu ciała. Do dzisiaj na samo wspomnienie mam gęsią skórę
hanka_andrus 07:25, 05 wrz 2012

Teraz ,we wrześniu szczególnie dużo tych pajęczyn.Ugory pozarastały trawami,a to jest raj dla pająków.
Późniejszą jesienią tego już tak nie ma, bo i wiatry te ,,zasłony" poniszczą,i pająki pochowają się w zaciszniejsze miejsca.Ale teraz .....masa tego.

Dziękuję za odwiedziny.Dziś nie będzie żadnych zdjęć.Za oknem deszczowa pogoda.
Cieszę się,że nie odkładałam wizyty w ogrodzie na dzisiaj.Tylko.....głowa boli z samego rana.......czas na kawę.

Jolu Pomału kończę najpilniejsze prace,korzystam ze słońca.Jeszcze zostały rabaty do oporządzenia przed zimą.Tulipany trzeba gdzieś umieścić.Może jakieś zmiany w wyglądzie ogrodu?
Wpadniesz na kilka godzin do ogrodu,a czas migusiem umyka,sama wiesz.......
anula_wn 07:35, 05 wrz 2012

Haniu, pająków nie lubię, ale fotki porobiłaś cudne!!!
miłego dzionka, u nas nie pada (jeszcze)
zuza12 11:39, 05 wrz 2012

Haniu, widzę, że jesień wkrada sie do Twojego ogrodu. Piękne te zdjęcia pajęczyn.
U nas z rana trochę straszyło deszczem. Teraz pochmurnie ale na szczęście sucho, więc ja może po południu posadzę cebulki tulipanów. Mam ich jeszcze tak dużo, a dzień coraz krótszy.
jotka 11:59, 05 wrz 2012

Masz racje Haniu, wrzesień szybko zleci, dni coraz krótsze ...

Ostatnio nie mam czasu na działkę, liczę, że sobota będzie robocza i z pomocą M. znowu sporo zrobimy. Jak się ma dużą rodzinę, to i spraw wiele i tych związanych z obowiązkami i przyjemnościami. Wczoraj urodziny zięcia, w niedzielę córka organizuje ognisko z okazji swoich imienin. Wszyscy się cieszą, bo to "normalne" ognisko z pieczeniem kiełbasek a nie żaden wszechobecny grill

Zaraz mam spotkanie ... z lekarzem. Trzymaj kciuki, żeby potwierdził, ze dobrze i jest poprawa ....

Pozdrawiam
Urszulla 13:07, 05 wrz 2012

Haniu- jesteś znawczynią upraw w ogrodzie. Wyrwałam ogórki, sałatę która wyrastała, fasolka się skończyła. Czy można jeszcze teraz coś zasiać albo posadzić w ogródku(wiem że czosnek przed zimą) . Może podpowiesz co się w ogródku dzieje od września do października? Bo potem nawóz i przekopywanie na zimę. Dzięki za odpowiedź.
Megi 15:35, 05 wrz 2012

Haniu, babie lato cudne, sama się ostatnio zachwycałam podobnym widokiem, tylko że we własnym ogrodzie, wszystko tonęło porankiem w nieprzebranej ilości pajęczyn, na szczęście mnie pająki nie przerażają

I jak wszyscy powyżej również widzę jesień wkraczającą w mojej okolicy, w tym roku lato przeleciało zdecydowanie za szybko, chociaż podobno tegoroczna jesień ma być ładna i ciepła, ciekawe czy rzeczywistość potwierdzi prognozy