Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

Juzia 23:06, 15 sty 2013

beta napisał(a)

Ziemia się nie rozsypie, ale żeby poszerzyć rabatę trzeba dosypać ziemi a nie odgrzebać, bo korzenie wtedy raczej będą na wierzchu.

Juzia, a może Ty masz trochę ziemi na zbyciu?

Ja też bym z chęcią przyjęła
Joaska 11:41, 16 sty 2013

Gardenarium napisał(a)
Moje zdanie jest takie i rada wyśmienita:

wywal płotki, poszerz rabatę, złagodź do poziomu trawnika, zrób kancik ładny i dosadzaj przed tujami hortensje, hosty, żurawki i trawki i już. Najtaniej będzie. Budowanie murków nie ma sensu.

Najważniejszy jest kancik brzytwa, równiutki i piękny.

Beata ja bym sie propozycji Szefowej w 100% trzymała,
inne rozwiązania są kosztowne, a jak tutaj wygładzisz lekko ten nasyp i podsadzisz tujki średnimi i niskimi nasadzeniami to będzie gites, no i oczywiście obowiązkowo kancik
beta 16:34, 16 sty 2013

Cześć Joasiu dawno u mnie nie byłaś propozycja Szefowej jest super konkretna, co tu dużo mówić w końcu Szefowa
mam taki właśnie plan-zrobi się cieplej wywalam płotki, zobaczę co i jak, złagodzę nasyp i będę podsadzać
a dziś odkryłam w jednej z realizacji Danusi takie coś i poległam...

wklejam ku pamięci

Marlenaa 17:36, 16 sty 2013

Beatko wpadłam się przywitać Jeszcze mnie u Ciebie nie było, w wolnej chwili muszę zwiedzić Twój wątek. Poczytałam o twoich dylematach z tym nasypem, pomysł szefowej super. Nic tylko wiosną brać się za robotę Pozdrawiam Marlena.
Juzia 17:44, 16 sty 2013

Beta to goń Żona niech robi
beta 19:37, 16 sty 2013

Marlenaa napisał(a)
Beatko wpadłam się przywitać Jeszcze mnie u Ciebie nie było, w wolnej chwili muszę zwiedzić Twój wątek. Poczytałam o twoich dylematach z tym nasypem, pomysł szefowej super. Nic tylko wiosną brać się za robotę Pozdrawiam Marlena.

Marleno Beato witam serdecznie w mych progach byłam już u Was, zwabił mnie fajny tytuł wątku tylko nie wiem co bardziej-krowy, staw czy Wy? oczywiście żarcik pomysł Szefowej genialny! jak zdrowie pozwoli to na wiosnę ruszam z kopyta

pozdr.
beta 19:37, 16 sty 2013

Juzia_G napisał(a)
Beta to goń Żona niech robi

gorzej jak on Żonę pogoni
Juzia 20:33, 16 sty 2013

Magda70 20:49, 16 sty 2013

No chyba się nie dasz??
Marlenaa 00:51, 17 sty 2013

Ufff udało się przeczytałam cały wątek tzn. pismo obrazkowe dokładnie przestudiowałam, a reszta mniej dokładnie Beatko jesteś bardzo miłą i sympatyczną osobą. Spodobał mi się domek Twojej córci, pokazałam mojemu M i powiedziałam, że też taki chcę dla synka. Mąż pyta jakie są wymiary tego domku tak mniej więcej i ile nad ziemią, bo jeśli pozwolisz to będziemy zgapiać U Ciebie jest tak sielsko. Pasowałyby rabaty w stylu angielsko - wsiowym Ja u siebie będę starała się robić właśnie coś w takim stylu. Zobaczymy czy się uda Coś czuję, że będę Twoim częstym gościem. Napatrzyłam się na Twoje poczynania i znowu mam w głowie tysiąc planów ach.... spać nie będę mogła
Pozdrawiam cieplutko.