Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

romka 21:47, 17 kwi 2013

Beatka
wiesz ja to do Was latam a u siebie mało piszę, bo nie bardzo jest co
bagno mam okropielne, tam gdzie mam warzywniak póki co życie można stracić, wciąga błoto po pas, dziś gumiaka zostawiłam
u mnie nic ciekawego, roślinki w domu bujają jak szalone, chcą już na działkę, ale jeszcze za zimno trochę
rozplantowaliśmy trochę ziemi (jedną najmniejszą pryzmę kompostową) no i walczymy z sumakami sąsiada... koszmar jakiś... te korzenie będą mi się po nocach śniły

a na Twój warzywnik czekam jak na gwiazdkę
nieszka 21:59, 17 kwi 2013

Beta, skrzynie rewelacja!
U mnie warzywniak ciągle w powijakach a na parapecie już melon wykiełkował
nl_kinia 10:52, 18 kwi 2013

i ja też będę miała skrzynkę ;]
ale tylko taką niedużą pod zielnik
to ma być jakaś specjalna siatka pod spód? u mnie też krety ryją, a w ubiegłym roku i nornica się pokazała...
beta 14:21, 18 kwi 2013

ewa004 napisał(a)
Beatko zobaczysz jak wszystko pięknie wyrośnie ,jeszcze skrzynie okażą się małe

Ewuś...mam nadzieję, że Toje słowa się spełnią...póki co dopiero siać będę
Joaska napisał(a)

Ja tez się po siatkę musze wybrać, nie wiesz czy jest może w obi??? bo mam po drodze, a nie chiałoby mni sie w miasto wjeżdząc za paroma metrami siatki.

Joasiu...pewnie odpowiedź za późno, ale ja w Obi nie byłam...ale M był w jakimś sklepie ogrodniczym, tam mu powiedzieli, że takich nowości nie mają i niech spróbuje w Obi...więc nadzieja jest...ale możesz jeszcze Magdę spytać, ona kłądła na dno swoich skrzyń...pozdr

Agacia napisał(a)
Hej Beti, super skrzynki, profeska!

hej Agatko...miło Cię widzieć...w końcu....powtórzę M, że profeska
beta 14:31, 18 kwi 2013

Anulka...widzę,że plany urlopowe się szykują....Praga niewątpliwie urokliwa, ale skoro juz byłąś to wcale Ci się nie dziwię, że inny kierunek podróży obierasz....dziękuję w imieniu skrzyń

romka napisał(a)
Beatka
wiesz ja to do Was latam a u siebie mało piszę, bo nie bardzo jest co
bagno mam okropielne, tam gdzie mam warzywniak póki co życie można stracić, wciąga błoto po pas, dziś gumiaka zostawiłam
u mnie nic ciekawego, roślinki w domu bujają jak szalone, chcą już na działkę, ale jeszcze za zimno trochę
rozplantowaliśmy trochę ziemi (jedną najmniejszą pryzmę kompostową) no i walczymy z sumakami sąsiada... koszmar jakiś... te korzenie będą mi się po nocach śniły

a na Twój warzywnik czekam jak na gwiazdkę

...Romka, gumiaka odzyskałaś?...moja sałata też woła o litość....musi jeszcze poczekać...a nie da rady tych korzeni czymś podsypać?...pozatym sąsiada zawołaj....w końcu to jego sumaki....pozdrawiam i wytrwałaości życzę

nieszka napisał(a)
Beta, skrzynie rewelacja!
U mnie warzywniak ciągle w powijakach a na parapecie już melon wykiełkował

Hej Aguś...z warzywnikiem to ciągle mam pod górę...naprawdę...uwierz mi...ale mam nadzieję, i niech się wali i pali, ale ja ten warzywnik w tym tyg zakończę!...gratuluję melonika

nl_kinia napisał(a)
i ja też będę miała skrzynkę ;]
ale tylko taką niedużą pod zielnik
to ma być jakaś specjalna siatka pod spód? u mnie też krety ryją, a w ubiegłym roku i nornica się pokazała...

Cześć Kiniu.....zioła też planuję...ale to jeszcze czas...co do siatki to Magdy spytaj, bo ja koniec końców siatki nie kładłam...sama jestem ciekawa czy to jakaś taka specjalna
beta 14:35, 18 kwi 2013

ale upał....cały puder mi z twarzy spływa...jeszcze 25 min.
Magda70 15:22, 18 kwi 2013

w obi nie ma specjalnej siatki do kretów..ja kładłam taką ogrodzeniową z drobnymi oczkami bo mnie i moje roslinki krety uwielbiają
Tzn krety wolą opuchlaki najpierw a potem mnie...
Magda70 15:23, 18 kwi 2013

jeszcze 35 minut i do domu
Znaczy się do tej szkółki
beta 20:18, 18 kwi 2013

Magda powiadasz, że krety i opuchlaki Cię uwielbiają?...ale już niedługo...jak w sobotę dasz dżezu to będą Cię omijać szerokim łukiem, i się na następny raz zastanowią czy warto z Tobą zadzierać

Magda, koniecznie napisz wieczorem co i jak
beta 20:19, 18 kwi 2013

a ja ogłaszam, że skrzynie wypełnione ziemią...jestem przeszczęśliwa...teraz tylko siać