Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 08:26, 13 maj 2015

monitka napisał(a)
Beata na 99% werbena a to obok to nie jest jakaś lilia?

w takim razie mam ją po całym ogrodzie rozsianą....
a co do tej lili to może to jest kwiat ciemiernika?...zobaczymy co z tego wyrośnie
beta 08:28, 13 maj 2015

babka napisał(a)
Ciutkę nadrobiłam u Ciebie, na kotki się załapałam (szkoda )i teraz piękne widoczki z ekstra pergolką. Ładnie się wkomponowała

cześć....

no kotków mi szkoda...ale widzę że kocica czasem przemyka przy płocie...może do sąsiada poszła...on nie ma psów...jest spokojnie...

w końcu mam tło do zdjęć...część robocza zasłonięta

pozdr
beta 08:30, 13 maj 2015

lojalna_ napisał(a)
Co grujecznik to u kazdego inaczej wyglada jakie fajne płocie i te ogniste berberysy miodzio

Jolu, mój grujecznik trochę zabiedzony...widziałem, że dziewczyny mają dorodniejsze...ale to jest jego miejsce docelowe...mam nadzieję ze się zadomowi i w końcu pokaże całą swoją urodę

beta 08:31, 13 maj 2015

leon60 napisał(a)
co dajesz ML że tak szaleje ? moje mają po 3 kłosy, nerwa na nie mam[/quot]

Olu raz podlałam je florowitem...
Tess 08:32, 13 maj 2015

Pergola odjazdowa, aż żałuję, że zrobiłam drewutnię, byłoby miejsce na takie cudo. Ale nadal kombinuję, gdzie by taką zrobić
Przywrotnik też lubię, mam sporo, choć Twój łan jest bezkonkurencyjny.

Przegapiłam - kicia Marysia odeszła?
beta 08:36, 13 maj 2015

Juzia napisał(a)
Ale piękna pergola...płot
No ekstra to wygląda razem z rabatą przed!!!
Działasz

Aaaaa i rabatka nowa będzie moja ulubiona...bo bronzowe trawki i niskie jeżówki są cacy
Szałwia zresztą też!
A jakie masz dokładnie te jeżówki? Bo ja mam taką samą rabatę tylko jeszcze jeżówek małych nie upolowałam

dzięki Juziek...w końcu jakies sensowne tło dla tej rabaty...jeszcze jak berberysy podrosną to już w ogóle będzie prześlicznie...o...taka jestem skromna
Juzia jeżówki to PowWow Wild Berry...tzn. taką zamawiałam...a co do dostałam to się okaże
beta 08:37, 13 maj 2015

AlKa napisał(a)
A to pierwsze na zdjęciu obok chybawerbent to na moje oko hosta kwiat

cześć...kolejny głos na werbenę...zatem czekamy...tam były hosty...może to i hosta?
beta 08:39, 13 maj 2015

Hogata napisał(a)

W tamtym roku u mnie też dużo tego się nasiało i byłam szczęśliwa że mam werbenę... podarowałam sąsiadce i się w końcu okazało, że to jednak chwast.
Zostaw na razie, wyrwać zawsze zdążysz
W tym roku mam jednak werbenę sama się zasiała. Postaram się wieczorkiem wstawić zdjęcie.

hej Agatko...to mnie teraz zmartwiłaś...czekam na zdjęcia...wpadnę wieczorem...pa
beta 08:46, 13 maj 2015

Tess napisał(a)
Pergola odjazdowa, aż żałuję, że zrobiłam drewutnię, byłoby miejsce na takie cudo. Ale nadal kombinuję, gdzie by taką zrobić
Przywrotnik też lubię, mam sporo, choć Twój łan jest bezkonkurencyjny.

Przegapiłam - kicia Marysia odeszła?

no...kicia Marysia po tym jak zniknęły kociaki poszła w siną dal...może i by się została, ale nasz pies to wariat...szkoda...ale chyba u sąsiada jest bo czasem pod płotem przebiega

co do pergoli Tesiu to merci...eM się ucieszy z komplimentów...zaplanowana jest jeszcze druga cześć na siatce od strony nieużytków...ale to za jakiś czas

buziaki
magnolia 10:01, 13 maj 2015

beta napisał(a)

ostatnio była u mnie sąsiadka i tak się przechadzała po moim ogrodzie i na koniec mówi, "bo Ty to masz takie inne te rośliny"...i niech tak zostanie

Taakie okreslenia są najlepsze! To największe komplementy jak ludzie nie widza dobrze o co chodzi że ten ogród taki...inny. Mnie rozbawiło kiedys jak wpadła dalke aznajoma i ogladając moja lwednową zapytała- a dlaczego tak? Ito spojrzenie- zdziwione, zmieszane...

Wiecie że przywrotni baardzo długo stoi w wazonie i bukiet z niego jest obłedny. W zeszłym sezonie stał u mojej siostry 3 tygonie- chmura w białej misce po sałatce. Wszyscy się slinili do niego.

Beatka pergola świetna. I czosnki, i kolory...

Przybij piatkę mamao maturalna. Ja dzisiaj siedzę na szpilkach- ustny polak. W piatek jeszcze rozszerzona historia sztuki i koniec.
trzymam kciuki, Ty tez trzymaj.