Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 12:03, 17 lut 2016

magnolia napisał(a)

jak ruszymy, pokażę, tylko kiedy to będzie, nie wiem.

ja już wycinam trzcinniki karl F bo się juz budzą., a i krótkowłose też zaraz będę ciąć

w takim razie jak wrócę z ferii to wytnę suchelce

buziaki
jazzy 12:32, 17 lut 2016

beta napisał(a)

Jazzy...najpierw pomyślałam, że nie jestem w swoim wątku...czy Ty się nie pomyliłaś?...jeśli to jednak nie przypadek, to bardzo, bardzo dziękuję za przemiły wpis....mnie też się nasze zmiany podobają...jednak wszystko jeszcze wymaga dopracowania ...z deskami to dłuższa historia....w zasadzie tam są dwa kolory...i jeden z nich (ten jaśniejszy) jest taki jak miał być...pozostałe(te blue dżins-tak je nazwijmy) powstały w wyniku źle rozmieszanej farby...hahahaha...sama się z tego śmieję jak sobie przypomnę ta akcję...a eM skomentował-dobrze, że nie ja mieszałem tą farbę...no cóż...pretensje tylko do siebie

pozdrawiam

Wiem wiem i bije się w pierś, i glupio mi, że tak rzadko zostawiam ślad mojej obecności w Twoim ogrodzie, choć podczytuję od czasu do czasu z przyczajki
Bardzo Ci kibicuję i w ogóle czuję, że mamy podobne gusta
Masz przecież mojego wymarzonego trzcinnika krótkowłosego i seslerie heuflera, którymi się obsadzę w tym roku (to takie moje marzenie ściętej głowy) Bo czym się ja w tym roku nie obsadzę?
Wypoczywajcie na feriach U mnie sypie śnieg...
beta 12:48, 17 lut 2016

Jazzy...wiadomo, że nie da się być wszędzie...ja też u Ciebie podczytuję...i też nie zawsze piszę...
a ogród ...spokojnie...obsadzisz....a jak ci rośliny bujną, to będziesz dumna jak paw
podejrzewam, że moje dziecię ze śniegu byłoby bardzo zadowolone...w sumie i ja na kuligu bym się przejechała
pozdrawiam i zapraszam
nawigatorka 12:52, 17 lut 2016

magnolia napisał(a)
ja tez tu lubię wpadać bo miło i ładnie.

My wreszcie zdecydowaliśmy się na deski na taras- będą modrzewiowe, niemalowane niczym. Mam nadzieję że spatynuja się tak pięknie jak w jednym ogrodzie , który odwiedziłam- na szaro.
Niestety mój M lubi komplikować- uznał że najlepiej będzie zamówić modrzew w lesie w balach całych. Potem już tylko transporcik, do tartaku, ciecie, suszenie, szlifowanie, transporcik i budowanie.
Może chrzciny jakiegoś wnuczęcia zaliczymy na tarasie, bo na inne okazje raczej nie zdąży się zrobić.
A i w lesie nie maja bali na stanie, jednak leśniczy będzie miał nas na uwadze!

Haha zyczylam Ci podjazdu a bedzie taras
lojalna_ 20:10, 18 lut 2016

wypoczywaj bialo czy nie bialo byles wrocila zadowolona )))
Netka 11:45, 21 lut 2016

Wpadłam z rewizytą Beatko i podziwiam Twój ogród Poszłaś jak burza ! Jest naprawdę pięknie Czy berberys przy szopce i przy warzywniku to też Orange Rocket ?
beta 12:27, 21 lut 2016

lojalna_ napisał(a)
wypoczywaj bialo czy nie bialo byles wrocila zadowolona )))

dzięki Jolu...
beta 12:27, 21 lut 2016

Netka napisał(a)
Wpadłam z rewizytą Beatko i podziwiam Twój ogród Poszłaś jak burza ! Jest naprawdę pięknie Czy berberys przy szopce i przy warzywniku to też Orange Rocket ?

Anetko...dziękuje...tak, to te same berberysy
ewa004 13:31, 21 lut 2016

Hej Śliczna
Magda70 08:53, 22 lut 2016

Wrociłaś już??
Bo ja mialam przyspieszony powrót niestety

Ale te kilka dni i tak były boskie