Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 23:58, 07 kwi 2013

hania napisał(a)
Witam Jolu ,myślę że teraz słoneczko mnie zmobilizuje do częstszego bycia na forum ,bo przecież coś będzie się działo w ogrodzie ,...u mnie zakwitły krokusy no i krety ryją

Widziałam już wiosenną kompozycję u ciebie. Kretów nie zazdroszczę.U siebie w okolicy też widzę ich obecność. U mnie póki co jeszcze ich nie ma, ale to pewnie kwestia czasu.

Dzidko, paprotki u nas dużo widuję ostatnio w różnych supermarketach. A w pamięci mam olbrzymie okazy widywane przed laty w różnych domach. Też bym chciała takiego XXL wyhodować.

Basiu, u nas śniegi stopnieją może i szybciej ale w sumie i tak wy będziecie mieć szybciej wiosnę . My zazwyczaj w ostatecznym rozrachunku kilka tygodni z tyłu... Ale jeżeli jutro będzie znośnie to planuję przyciąć trawy i wyciąć suche badyle. Właściwie mam już drugi sezon luzy, bo nie muszę przycinać drzewek ani wertykulować trawnika
Joku 00:01, 08 kwi 2013

Aniu czytałam o twoim wykopywaniu wiosny Też masz tak dużo śniegu?
an_tre 00:04, 08 kwi 2013

Joku napisał(a)
Aniu czytałam o twoim wykopywaniu wiosny Też masz tak dużo śniegu?
po moim dzisiejszym kopaniu trochę go, a nawet sporo ubyło. ten wykopany M rozgrabił i też mało się bo zrobiło problemem jest tylko przeogromna wilgotność ziemi
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joku 00:14, 08 kwi 2013

No właśnie. Ziemia musi trochę przeschnąć. Wczoraj w jednej ze szkółek zaobserwowałam podobne wykopywanie wiosny. Pracownice wyrzucały śnieg do przepływającej za płotem rzeczki Wystarczy kilka słonecznych godzin i już będą miały gołą ziemię.
Joku 00:15, 08 kwi 2013

Do jutra, Dziewczęta. Idę spać bo już mnie zmorzyło.
an_tre 00:17, 08 kwi 2013

Dobrej nocy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 00:39, 08 kwi 2013

pozdrawiam Jolu
hanka_andrus 07:06, 08 kwi 2013

No i dziś deszcz ze śniegiem! Znowu czekanie na sprzyjające chwile!Pozdrawiam
Joku 21:33, 08 kwi 2013

U mnie była dzisiaj wiosenna pogoda. Od pracy miałam wolne, więc nastąpiła mobilizacja i sezon ogrodowy 2013 można uznać za zaczęty. Poprzycinałam trawy, podsypałam nawóz pod cebulowe i rozsypałam wapno. Wyrzuciłam zaschnięte werbeny (nie przetrwała zimy żadna ). Przycięłam też część róż. Właściwie taki miniogródek jest bardzo fajny, bo raz dwa się go obskoczy . Jednak brakuje mi urządzonych rabat coraz bardziej.
Zdjęcia zrobić trudno bo albo włazi w kadr ugór, albo zielsko za płotem sąsiada, albo jakieś worki ze stwardniałym cementem. Że też wcześniej na to nie wpadłam. Trochę żwiru, wody i byłaby zapora przed kretami. A tak jest kłopot co z tymi workami zrobić.

A to dowód że już wiosna idzie powoli (zdjęcia aktualne, z dzisiejszego popołudnia).

Śniegu też trochę się znajdzie

AgnieszkaW 22:02, 08 kwi 2013

Widać Jolu, że do ciebie wiosna też już zawitała. Śliczne przebiśniegi.